sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Siivousta ja syötävää

Yksinolon huono puoli on, että tulee aherrettua välillä liikaakin ja kokkailtua kokeilumielessä kaikenlaista... No  tokihan minunkin syödä täytyy , onhan ne pojatkin syöneet siellä Barcelonassa kaikenmaailman herkkuja, joista olen kyllä saanut kuullakin :)
Aikani siivoiltuani tuli siis nälkä ja tässä muutama otos aikaansaannoksistani.
Olen ollut jo vuosia kiinnostunut hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta ja samallahan se menee aikas paljon myös gluteenittomaan maailmaan. Joskus aikoinaan, kun tiputin melkoisen kilomäärän sen avulla, tuli tutustuttua paremminkin eri ruokien hiilihydraattipitoisuuksiin ja ne on päähän iskostuneet melkoisen hyvin.
Jostain kumman syystä se innosti minua erityisesti kokeilemaan kaikenlaisia reseptejä, tietty, kun herkkuja piti saada , mutta sokeri oli pannassa ☺
Vielä kuin sain ilkeän silmätulehduksen, joka ei vieläkään osoita häipymisen merkkejä, ei huvittanut tällä punasilmällä lähteä lähikauppaa pidemmälle ja sielläkin visusti aurinkolasit päässä. Siivouskaan ei pidemmän päälle jaksanut huvittaa, nettiselailusta silmä ei tykkää ja kaikki talletetut sarjatkin tuli jo katsottua yhdellä silmällä... Joten kokeileva kokki iski jälleen !

Juustoleipänen täytteillä


Broileria,wokkivihanneksia,halloum-juustoa,tomaattia,persiljaa

Kynsilakkapullot odottavat huoltoa ja järjestelyä

Kaffeelle suklaamuffinsia ♥

Kaivoin blenderinkin esille

Lakoista sulanutta mehua n. 1,5 dl, 3 nahistunuttta
mandariinia ja salaattipuskasta puolet
- persilja kuvausrekvisiittaa ☺

Kynsille tilapäiset vauhtiraidat - ei pysy kauaa -
en jaksanut enää päälyslakata ja lohkeilee jo...

Lauantain pitkä leffa - Sound of Music talletuksesta ♥

Pitsaa karpisti

Juustokakkua - tästä on pakko osa pakastaa , muuten syön kaikki !

Jos jotakuta kiinnostaa, laitan tähän linkit juustoleipäseensuklaamuffinseihin ja pizzaan , josta käytin vain pohjan soveltaen. Kaikki nämä karppaus. info- sivuilta ( ei mainos , vain toteamus)
Arvioita sapuskoista ( ei kuitenkaan Michelin - tähditettyjä ☺)
- Juustoleipänen on aina ollut yksi suosikeistani, nopeatekoinen ja maistuu hyvältä etenkin tuoreena. Sopii myös pakastettavaksi. nytkin laitoin osan pakkaseen.
- Suklaamuffinsi oli maistuva yllätys , tahdon iltapäiväkahvini kanssa jotain hyvää .  Itse tein ohjeen mukaan ja makeutin makeutusaineella, tämänhän voi tehdä sokerilla tai stevialla tai intiaanisokerilla ken tahtoo.
- Pizzapohja on aina se vaikein, ei vaan tule yhtä rapsakkaa kuin jauhoilla :( mutta tämä menetteli , päälliset oli hyviä ainakin :) poikkesin ohjeesta sen verran , että laitoin turkkilaista jugurttia smetanan sijasta, sitä kun oli kaapissa valmiina.

 Pohjaton lakkajuustokakku oma sävellys :
2 dl kermaa vatkattuna
200g Philadelphia - juustoa
n. puolikkaan sitruunan mehu
lakkoja ( löysin pakasteesta ylivuotisia) maun mukaan , ehkä 1,5 dl ( mehut valutin pois ja käytin smoothiehin , ettei tule liikaa nestettä)
3 - 4 liivatelehteä ( mulla kolme kun ei ollut enempää )
Makeutusta oman maun mukaan,itse käytin tässäkin makeutusainetta.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 min. Vatkaa sillä välin kerma ja yhdistä juustoon. Kiehauta kattilassa sitruunamehu  ( lisäsin tässä vähän lakkamehua, kun näytti niin naftilta tuo neste ) ja sekoita kuumaan nesteeseen liivatteet. Kaada liivateseos kerma- juustoseokseen, lisää lakat makeutus ja sekoita reippaasti.
Kaada irtopohjavuokaan ( vuorasin pohjan ja sivut leivinpaperilla) ja eikun kaappiin hyytymään.
Tein tuon joskus aamupäivällä ja illalla piti päästä maistelemaan, hyvin oli jo hyytynyt ja nam !
Halutessaan tähän voi tietysti tehdä pohjankin vaikka kekseistä.

Nyt ei silmät kykene tällä erää enempää konetta tuijottelemaan, jätin sentään pois sen punaisesta silmästäni ottamani kuvan, ettei mene ruokahalut ;D
Mukavaa päivänjatkoa ♥