tiistai 28. toukokuuta 2013

Taidetta kotona

Olen jo pitkään halunnut esitellä oman äitini tekemiä maalauksia, joita olemme vuosien myötä saaneet kotiimme erilaisten merkkipäivien myötä. Kiitos ihana äiti, ovat olleet mieluisia ♥ !  Kuvat vain unohtuu ottaa ja nytkin oli vaikeuksia valaistuksen kanssa.. Valoa kyllä riittää, joskus liiankin kanssa .  Ei ole kohden koskaan ☺
Äitini harrasti posliininmaalausta monta vuotta ja sinä aikana valmistui kippo ja kappo poikineen, kelloja, astiastoja , purkkeja ja purnukoita sekä myös  tauluja ihaniksi itsetehdyiksi lahjoiksi etenkin läheisille.

Lintutaulut ovat lemppareitani ja rakkaita muistoja herättävät mm. Suojelusenkeli ja Oravakello ♥.
Joku viksumpi olis tietysti laittanut nuo taulut viivottimella ojennukseen, mutta tää ei ollut niin viksu... Ja olishan tuon ovenkarminkin voinut rajata pois - jos olis osannut , pöh ! Yritin ottaa vähän lähikuvia, jotta näkyisi tuo käsityön jälki paremmin.Tämä tutun näköinen Suojelusenkeli - taulu on valmistunut v. 2001, jolloin Poika oli 4 v ja Oravakellon hän sai 10- vuotislahjaksi. Hui miten kauan siitäkin on jo aikaa ...Lopuksi vielä muutama maalaus vanhempieni kodista, sielläkin näkyy äidin kädenjälki monessa kohtaa. Ja sitten on pakko lopettaa, kun Poika tuli ulkoa ja huohottaa jo niskassa odottaen koneelle pääsyä .... Itämaista tunnelmaa ja kaunis ikoni ♥
Äidin maalaaman astiaston sain lahjaksi jo toistakymmentä vuotta sitten, täydennyksiä tuli vielä muutamana vuonna enkä siis ole rikkonut yhtäkään osaa  ☺ .

Aurinkoisia , ihania päiviä, joista olemme saaneet jo nauttiakin ! Rästissä olisi monenmoista kirjoitettavaa, mutta ei ole malttanut istua koneella. Olis se yksi tunnustuskin tehtävänä ...


24 kommenttia:

 1. Taito hyppysissä!
  Mä tykkään tuosta ikonista isosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidillä on taito, ikoni on minustakin yksi parhaimpia - tai vallan paras työnsä.

   Poista
 2. Kivoja tauluja, joiden arvo sinulle on tärkeä. Kävin kurkkaamassa myös astiaston, kaunis sekin. Ovatko taidot periytyneet sinulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat ja niissä on kiinni paljon muistoja :) Ikävä kyllä nuo taidot ovat hypänneet ylitseni ...kuin myös seuraavan polven ;)

   Poista
 3. Kaunista ja taitavaa, ilo ottaa tuollaisia lahjoja vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, käden työt ovat aina korvaamattomia ja sydämellä tehtyjä <3

   Poista
 4. Vau upeita ovat. Mä rakastan aina luontoaiheisia maalauksia... kukkia, lintuja ja perhosia... hyvin on herkkiä ja ammattitaidolla tehtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kanssa tykkään erityisesti luontoaiheisista ja eläimistä. Tuohon kellotauluun liittyy vielä tarina kuusenlatvassa keikkuvasta oravanpojasta. Laulu, jota äitini lauleli usein pienelle Pojalle ;)

   Poista
 5. Meilläkin äiti maalaa ja lahjoo taiteellaan. Ja taidot ovat todella hypänneet minun yli :). Suojelusenkelitaulu lapselle on kaunis muisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen on upea lahja ja kuten mainittu, kevyesti on hypännyt minusta yli :D . Vanhempi poikani piirteli jonkin verran nuorempana, tarkkoja kuvia yksityiskohtineen, lienee kuitenkin tämä jäänyt koneitten vallattua ajankäytön. Nuorimmainen taas ei ole koskaan ollut kiinnostunut kuvaamataidosta ja samoin jäänyt tästä taidosta paitsi ;)

   Poista
 6. Äitisi on taitava, todellakin!

  Vilkasin edellisenkin postauksen, ja ostin vasta minäkin oranssit sandaalit .Tämä kesä on ihana, eikös vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äidin puolesta :) Kiva , kun löysit tänne , jää seuraan ! Oranssit sandaalit on hyvät jalassa ja pirteät ;)

   Poista
 7. Taitava on äitisi - ja ikoni on kovasti mieleeni. En yhtään ihmettele, jos noita haluaa esillä pitää!
  Aurinkoista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , kuulitko äiti ;) kun käyt kurkkimassa ;) Ei ole menneet työsi hukkaan ! Ihanaa viikkoa sinulle myös :D

   Poista
 8. Upeita kuvia! Aivan mielettömän hyviä! Kelpaisivat ihan jokainen kyllä tänne myös :)

  Oikein ihanaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia , onneksi äitikin piipahtaa näitä välillä lukemassa niin menevät ihastelut perille :) Oikein ihanaa ja aurinkoista KESÄviikkoa !

   Poista
 9. Hei! Tulin kiittämään vierailusta Wanhassa Mummulassa. Kiva kun kävit, löysin siksi tieni tänne, sinun blogiisi, joka onkin aivan ihana!
  tuksu

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa , toivottavasti tulet toistekin ja liityt seuraamaan :)

  VastaaPoista
 11. Vau, upeita! Toi oravakello etenkin mun silmää miellyttää, ihana. Ja käsintehty lahja on aina arvokas, siinä on aina sydäntä mukana. :)

  VastaaPoista
 12. Oravakelloon liittyy laulu, jota äitini lauloi Teinipojalle pienenä: Kas kuusen latvassa oksien alla , on pesä pienoinen oravalla...

  VastaaPoista
 13. Aivan ihania tauluja ja tuo oravakello on ihan ykkösjuttu! Onneksi osaat arvostaa äitisi tekemiä juttuja! Kaunis on myös tuo saamasi kahviastiasto. Ihanan värinen!

  VastaaPoista
 14. Kiitos leenuliini :) ja tervetuloa mukaan !

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia kiitoksista! Tämän lähemmäksi taidenayttelyä en pääsekään! Posliininmaalaus on ihana harrastus, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näitä kelpaa näytellä ! Ja aika monta katsojaa täällä on käynytkin, vain pieni osa jättää kommentin :)

   Poista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!