( yllätys...mahdanko mitään työläitä harrastaakaan ? No juu, voileipäkakut kyllä teettävät vähän enemmän hommia).
Jääkaappiin menossa |
Pallerot- taikinaa n. ruokalusikallinen |
Tarvitset :
200 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
( 1tl soodajauhetta)
1 tl vaniljasokeria
(tippa karvasmanteliöljyä)
Sekoita pehmeään rasvaan ( älä sulata velliksi asti) sokeri ja sitten kerma.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
Anna taikinan seistä jääkaapissa puolisen tuntia.
Pyörittele pellille pieniä palleroita ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Itse laitoin taikinaan tuon soodajauheenkin, jota on hyvä käyttää vallankin silloin ,jos kerma on hapanta.
Karvasmanteliöljy on makuasia , antaa kivan säväyksen , itse en tällä kertaa laittanut.
Uunista ulos |
Kovin kauaa eivät lautasella viipyneet ;) |