sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hanna-tädin kakut

Eilen leivoin satsin Hanna- tädin kakkuja, ohjeen otin netistä, jossain on kyllä olemassa vuosia vanha resepti, mutta eipä tuo näyttänyt omastani poikkeavan ;) Nämä ovat myös nopeat ja helpot tehdä
( yllätys...mahdanko mitään työläitä harrastaakaan ? No juu, voileipäkakut kyllä teettävät vähän enemmän hommia).


Jääkaappiin menossa
Pallerot- taikinaa n. ruokalusikallinen


Tarvitset :
200 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
( 1tl soodajauhetta)
1 tl vaniljasokeria
(tippa karvasmanteliöljyä)

Sekoita pehmeään rasvaan ( älä sulata velliksi asti) sokeri ja sitten kerma.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
Anna taikinan seistä jääkaapissa puolisen tuntia.
Pyörittele pellille pieniä palleroita ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Itse laitoin taikinaan tuon soodajauheenkin, jota on hyvä käyttää vallankin silloin ,jos kerma on hapanta.
Karvasmanteliöljy on makuasia , antaa kivan säväyksen , itse en tällä kertaa laittanut.

Uunista ulos
Kovin kauaa eivät lautasella viipyneet ;)

Ihanaa sunnuntaista lumimyräkkäpäivää, vähän täytyy mennä ostoksille vielä ;)


7 kommenttia:

  1. Oikein suussa sulavan näköisiä, ovat kakkusi :)
    Lunta tulee täälläkin :((

    VastaaPoista
  2. Oikein kauniita ja herkullisen näköisiä. Mies vilkaisi mitä blogia luen (sanoin viettäväni tovin blogien parissa ennen lumimyräkkään sukeltamista) ja kyseli josko noita voisi saada meillekin. Hih, saa nähdä innostunko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on niin helpot, että mieskin voi ne leipoa - vink vink ;)

      Poista
  3. Muistan, että lapsena noita syötiin vielä vähän kuumana maidon kanssa ja olivat niin hyviä. Sittemmin ei ole tullut syötyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nytpä leipaiset ja laitat samanlailla omille lapsillesi :)

      Poista
  4. Etsin reseptiä näihin Hanna-tädin pikkuleipiin, koska äidilläni oli tapana tehdä niitä, kun olimme lapsia. Olipas ihana eksyä tähän postaukseen, vaikka se useamman vuoden takaa onkin! Eikun leipomaan,nams! :)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!