tiistai 2. syyskuuta 2014

Muotilehtien muotikuvat ja korttivinkki

Olen innokas selaamaan muotilehtiä : ihastelen uusia tuulia , haen vinkkejä pukeutumiseeni , teen löytöjä ja saan ahaa- elämyksiä.  Nautin kauniista kuvista - mikäli näen mitä kuvassa on !
Ymmärrän kyllä, että muotikuvaajat haluavat ottaa visuaalisesti kauniita kuvia, mutta luulisi, että on myös tärkeää , että kuvassa näkyy mallin naaman lisäksi muutakin ?! Esim. se vaate, jota oli tarkoitus kuvata ?

Tein myös hassun havainnon kuvatessani tätä juttua varten uusimman Costumen sivuja , katsokaahan allaolevia kuvia . Vasemman puoleinen on kuvattu ns. normaalivalossa, missä yleensä tapaan lukea lehtiä . Oikeanpuoleinen hieman erilaisesta kulmasta tulevassa valossa. Aika suuri ero kahdella eri valaistuksella eikö vaan ! Ikävä kyllä nuo vaatteiden värit eivät erottuneet vielä paljaalla silmällä vaan vasta kameran linssin ( tässä tapauksessa IPhone-kameran) läpi. En yleensä lue lehteä kameran kautta ;)

        

        
Tämä tuntuu olevan vallitseva trendi useimmissa lukemissani muotilehdissä ja itseäni se vähän harmittaa, siillä haluaisin oikeasti nähdä kuvan kaikki yksityiskohdatkin. Teksteissä on kuitenkin mainittu kaikki nippelit ja nappelit niitä mahdollisesti kuvassa näkymättömiä kenkiä myöten.
Vai onko vika vain minussa, auttaako käynti optikolla tähän vaivaan ;)

Viikonloppuna juhlimme perhepiirissä isäni 75- juhlia , itsekin sain osani lahjoista , sillä veljeni vaimoineen ja anoppeineen muisti minua myöhäisellä synttärilahjalla.
Nautimme yhdessäolosta ja herkuista ja joimme tietysti kuohuvat onneksi sankarille .
Jaavi oli kutonut minulle ihanat lämpöiset villasukat ja niille on ollut jo käyttöä, kotona on lämpötila laskenut kesän lähes kolmestakymmenestä asteesta noin kahteenkymmeneen - palelee!

Jaavin blogissa kerrotaan hänen juoksuharrastuksestaan ja treeneistään sekä askarteluistaan, mm. korteista, joita hän taitavin käsin väkertelee. Jaavi ei tyydykään ihan lyhyisiin matkoihin, maratoonitkin on liian lyhyitä - sata kilometriä sen olla pitää tai vaikka juoksua vuorokauden ympäri.
Kortteja tulee joulumarkkinoille varmasti uusiakin, tässä vielä linkki Jaavin Kortit- sivulle .

        

         
Viikonloppuna saimme herkutella taas myös ihanilla sienisapuskoilla ♥ Ukkokulta "poikkesi" metsässä, saaliina kantarelleja, herkkutatteja ja mustatorvisieniä . Ja Anneaulikki sai mitä parhainta sienikeittoa ja sieni-possu-hampurilaisen - kuola valuu vieläkin näitä muistellessa :D
Pariksi päiväksi luvatiin vielä kesäisen lämmintä - ihanaa, nautitaan näistä !

22 kommenttia:

 1. Olen tismalleen samaa mieltä noista lehtien muotikuvista - taiteellisuudella pelaillaan liikaa! Kuitenkin tarkoitus lienee näyttää ne vaatteetkin! Taidevalokuvaus on asia erikseen!
  Upeaa syksyn jatkoa sinne - tuollaisten herkkujen keskellä se vasta upea onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä , tykkään kyllä taidevalokuvista , mutta eri yhteydessä . Nuo vaatteet näkisin mielelläni kunnolla ;)
   Herkkuja on ollut , onneksi ei ihan koko syksy ole juhlia täynnä :) tänään ihanan aurinkoinen ja lämmin syyspäivä , lisää näitä kiitos ❤️

   Poista
 2. Voi mitä herkkuja. Sulla on kyllä onnea, kun mies tuo sienet pöytään. Minä joudun torille ihan itse ;). Nuo muotikuvat kummastuttavat. Usein ihmettelen lehtien muotisivuja. Tuntuu, että kummallisuus on niissä tavoiteltavaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan muistan Ukkokultaa kiitellä sienisaaliista ja herkuista , jotta jaksaa vastakin niillä hemmotella ;)
   Tosiaan, kummallisuus taitaa olla se tavoiteltu seikka muotikuvissa .

   Poista
 3. Mä olen samaa mieltä. olkootkin vaan taidetta, olisi se silti kiva jos oleellinen näkyisi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä ! Mulle ainakin se oleellinen on just ne vaatteet ja asusteet .

   Poista
 4. Voi mitä herkkuja...nam :) Taide on taidetta ja muoti on muotia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkut on niin ihania nam ! Harmi kun niitä ei voi syödä mielin määrin ;) Juuri näin , muoti pitää esitellä niin, että katsoja tietää mitä kuvassa on ja voi halutessaan saada vinkkejä itselleen .

   Poista
 5. Oi teillä on ollut ihanat juhlat siellä. Siis todellakin on suuri ero noissa kuvissa, miten voi olla mahdollista. Lehtiä on todellakin kiva selaila ja lukea, enemmän luen koti ja muotilehtiä kuin selailisin netistä vaate juttuja, paitsi blogeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhejuhlat ovat parhaita ❤️
   Itsekin katselen muotikuvat mieluiten lehdestä ja blogeista , en ole edes innokas nettisoppailija .

   Poista
 6. Muotilehdissä kuvien ei haluta olevan yhtä pelkistettyjä kuin esim. myyntiluetteloiden kuvissa, mutta samaa mieltä, että kaikkien asusteiden, jotka teksteissä mainitaan, pitäisi myös näkyä.
  Onpas sinua hemmoteltu herkuilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa , ei haluta , mutta miksihän tummat vaatteet pitää kuvata tummaa taustaa vasten , ettei varmasti erota niitä toisistaan ?

   Poista
 7. Samaa mieltä olen muotikuvista minäkin. Ymmärrän, että niissä on oltava joku juttu, mutta kyllä sen vaatteen pitää taustastaan erottua! Ihania sieniruokia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkokultakin entisenä valomiehenä ihmetteli kovasti , kun näitä hänelle esittelin ;)
   Sieniruuat ovat näin syksyllä listalla mahdollisimman usein. Emme suolaa tai kuivata , syödään tuoreeltaan :)

   Poista
 8. Hmmmm..
  Taitaakin olla ainoa käyttö kameralle, jota en ole vielä hoksannut. Toi lehtien luku linssin läpi meinaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingossahan tuon minäkin hoksasin ;) mutta taidan kokeilla toistekin ;)

   Poista
 9. Taitavat panostaa enemmän noissa muotilehdissä ns. fiilikseen, mutta valitettavasti ei tavallinen kuluttaja saa tunnelmoinnista irti oikein mitään. Enemmänkin ehkä ammattilaiset, jotka eivät kaipaa tietoa vaatteen muodosta ja väristä. Siksi tykkäänkin lukea blogeja ja katumuotisivuja, niistä näkee heti onko päällä jakku vai aamutakki ;)

  VastaaPoista
 10. Tää nyökyttelee - blogeja on juuri siksi kiva lukea ja katsella kuvia , ei tarvi arvailla vaan näkee mitä kuvassa on.
  Onhan se fiiliskin kiva , mutta pitäis saada molemmat mahtumaan kuvaan :)

  VastaaPoista
 11. Kuola alkoi valua täälläkin, lurps, kun katseli teidän sieniruokia.

  VastaaPoista
 12. :) niin ovat maistuvaista herkkuruokaa, onneksi tuo siippa jaksaa metsää koluta :)

  VastaaPoista
 13. Itseä on myös aina harmittanut nuo liian taiteellisesti kuvatut asukuvat. Tulee aika vauhdilla vain plarattua sellaiset läpi, ei niistä mitään iloa ole. Tai ehkä vain ajattelen asioita liian tavallisesti, mene ja tiedä;)

  VastaaPoista
 14. Tässä tavallisessa , ihanan tavallisessa❤️ Elämässäni tykkään ajatella tavallisesti ;D

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!