keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Täydellinen kauppalappu

Minulla on tapana kirjoitella kauppalappuja . Lapuiksi olen kerännyt pahvisia muistilappuja , jotka olen itse omin pikku kätösin leikannut esim. tyhjentyneistä teepaketeista , puurohiutalepaketeista, alusvaatteiden ja sukkien tukipahveista ym. Mistä vaan,missä on pahvinen , toiselta puolelta kirjoituskelpoinen tausta. 
Tämän tavan olen ominut äidiltäni ja hyvin toimii :) pahvilista on helppo löytää taskusta tai käsilaukusta eikä se mene ruttuun . Ja samalla säästää paperia ja hyödyntää pahviroskia . Kätevä emäntä ! 

Mutta asiaan :
Vanhempi poikani on ollut viikon päivät sen verran kipeänä, että on tarvinnut äidin apua (❤️ ) . Olen siis saanut kunnian käydä kaupassa hänelle ja hänen tekemänsä lista on kyllä listojen kunkku ! 
Ekan kerran , kun toivelistan sain, olin aivan otettu - äitiparka on säästetty selvästi ylimääräiseltä vaivalta ! 
Tätä listaa ei tietty oltu tehty pahvilapulle, se tuli sähköpostilla ;)
Helppokos tämän kanssa oli suunnistaa hyllyltä toiselle ! 
Mites, kuka tekee listoja ja jos , niin vanhanaikaiseen tapaan lapulle vai muita apuvälineitä käyttäen ? Vai oletko niin hyvämuistinen ettei lappua tarvita ?

Asiasta kolmanteen , kesän lomamatka on ollut parisen viikkoa varattuna , suuntana tällä kertaa Kreikan saarista Skiathos ❤️ tästä lisää varmaan , kunhan kerkiän ... 

30 kommenttia:

 1. Eipä enään paljoo täydellisempi kauppalista voi olla :D
  - Itsellä on paperilapulla ostokset ylhäällä ja jos erehtyy ilman muistilappua lähtemään, niin ihan varmasti tärkeimmät puuttuu! Nuo pahvilaput olisikin aika hienoja, aina jokin värikäs kuvio toisella puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kun lista jää kotiin , muistan kyllä minne lista jäi , mutten sitä mitä siinä lukee :) tästä oli kyllä hyötyä , eipähän tarvinnut kävellä marketissa ylimääräistä ;)

   Poista
 2. Nam nam, mitä herkkuja listalla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieneekö poika tullut äitiinsä , arvostaa hyvää ruokaa;)

   Poista
 3. Hieno kauppalappu, osaa harvemmin käyvä ostajakin. Mää teen lapun sille neliömuistilapulle, joka kauppaan päästyään on jo sen näköinen, kuin olisi kierrätetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on pahvilaput loppu, silloin pitää turvautua paperisiin ja ne on aina silmukka !

   Poista
 4. Mahtavan järjestelmällistä! :)
  Minä teen aina listan. Mutta tämän sakin ostoksille ei teepaketin kirjoitustila riitä. Ihan A4 se olla pitää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin sitä porukkaa vähän enemmän ... Meillä kun vain viikolla kaksi niin riittää pienempikin pahvi :)

   Poista
 5. Vau mikä ostoslista pojallasi, huh! Harvemmin minulla listaa on mukana kaupassa, yritän muistaa kaikki.
  Kivaa että teillä on lomamatka tiedossa, on jotain mitä odottaa! Meilläkin on, mutta ei Barcelonaan tällä kertaa...nimittäin parin viikon kuluttua Florida kutsuu jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostoslistan tarkkuus johtunee siitä, että pojalla on tarkka maku ja muuten äiti saattaisi tuoda mitä sattuu ...
   Lomamatkan odotus on ihanaa❤️

   Poista
 6. Voi kun tuohon pystyisikin - vaan jos minä lapun muistan tehdä, niin puolet tavaroista uupuu - ja lappukin löytyy vasta kauppareissun jälkeen todennäköisesti eteisen lipaston päältä;)
  Fiksu poika sinulla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kova tekemään muistilappuja , mutta monesti käy juuri noin - lappu kotona eikä hajuakaan mitä piti ostaa ;) onneksi meillä ruokakaupassa käy useimmiten Ukkokulta , muuten taitaisi olla vain herkkuja kaapissa;)
   Poika on fiksuudessaan tullut tietty äitiinsä - ja pistänyt vielä paremmaksi !

   Poista
 7. Melko usein teen kauppalapun, varsinkin jos miehen lähetän asialle. Pyrin tekemään sen siinä järjestyksessä kuin Prisman ruokapuoli kierretään, jottei tarvitsisi edestakaisin kuljeskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin , vallankin jos on iso marketti saa kiertää kilometritolkulla unohtuneen tavaran perässä !

   Poista
 8. Onpahan nerokas kauppalappu ja siellä on ihan meikäläisen näköiset eväätkin lapussa. ;=)

  Kivaa torstaita anneaulikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee ottaa pojasta oppia, mun lappuni tuppaavat vähän poukkoilemaan ;)

   Poista
 9. Ei vitsit miten ihana :D haha! juu mulla on muisti mennyt aivan täysin...varsinkin tässä viime kuukausien aikana, joten ihan aina pakko olla kauppalappu mukana tai muuten ei tuu kaupasta puolikaan, mitä lähdin hakemaan :D Tein joskus kauppalistaa myös kännykkään, mutta nyt se on siirtynyt lapulle...pitääkin siirtyä takaisin kännykkää, niin olis hieman ekologisempaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvä syy muistinmenetykseen ;)tuon lapun poika lähetti s-postilla , otin vain siitä kännykällä kuvan .

   Poista
 10. Ihana lappu :). Siinä on varmistettu, että äiti kulkee oikeaa reittiä, eikä tule hukkaliikkeitä, jotka saattais johtaa siihen, että jotain jää matkalla huomaamatta ja sit se äiti ei enää jaksa palata etsimään oikeaa hyllyä :D.
  Käytän samaa taktiikkaa kun teen miehelle kauppalistan. Sen takia kysyn aina ensin, mihin kauppaan aikoo mennä, että tiedän kirjoittaa ostokset kyseisen kaupan hyllyjärjestyksen mukaan.
  Itselleni harvemmin teen lappuja. Paitsi silloin jos olen valmiiksi katsonut jonkun reseptin, jonka mukaan aion ruokia valmistaa. Yleensä kun ei kaapista löydy mitään sopivaa valmiiksi. Muuten menen fiilispohjalta ja tyhjällä vatsalla se on yleensä yhtä huono vaihtoehto kuin täydelläkin. Jos meen nälkäisenä kauppaan, ostan kaikkea. Jos maha on täynnä, en osta mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu , tyhjällä vatsalla kauppaan on huono idea , minä ainakin ostan vain kaikkia herkkuja , kuten suklaata ja karkkia ja keksejä ja pullaa jajaja... Ukkokullalla kun on kunnonkohotus meneillään , ei osta herkkuja , turvallisempaa lähettää hänet ostoksille :D

   Poista
 11. Tuollainen järjestelmällisyys lämmittää mun listoja rakastavaa luonnettani, on kyllä kaikkien listojen kunkku, ihana! Kauppalistat on mielenkiintoisia, joskus kun löytää korin pohjalta edelliseltä asiakkaalta jääneen niin on mukavaa pohtia mitä ostoksista on mahdettu kokata. Aika usein itsellä on lista mukana, muuten menen sinne missä jotain uutuutta vilahtaa ja unohdan perustylsät maitoa ja leipää ostokset :D

  VastaaPoista
 12. Oliskin kiva joskus mennä kauppaan , löytää valmis lappu ja ostaakin sen mukaan ! Täytyy joskus kokeilla. Maitoa en koskaan unohda , koska kahvini vaatii maidon . Ukkokulta jaksaakin aina vinoilla , kun huolehdin , onko varmasti maitoa ;)

  VastaaPoista
 13. Minä käytän harvoin kauppalappuja..... luotan usein liikaa muistiini... ja sitten mä muistan, että mulla oli kolme asiaa mitä piti muistaa... ja taatusti se viimeinen jää muistamatta ;)

  VastaaPoista
 14. Hih - niinhän siinä tuppaa käymään , kun on varma ,että muistaa ;)

  VastaaPoista
 15. Onpas järjestelmällisesti laadittu lappu! Useimmiten teen osotoslistan, muuten unohdan ostaa puolet tavaroista.

  VastaaPoista
 16. Poika tahtoi varmistaa , että kaikki tulee ;)
  Ilman lappua joutuisin käymään useamman reissun kaupassa - ja joskus en osaa lukea lappuakaan ;)

  VastaaPoista
 17. En mää kestä, mikä ihana kauppalappu <3 Onko poikasi insinööri? 😊
  Kreikan matka kuulostaa niin ihanalta, onnentyttö oot kun pääset reissun
  päälle.

  Hyvää äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole insinööri , mutta muuten vaan järjestelmällinen ;) piirre , joka minullakin on , mutta on useimmiten piilossa ;)
   Lomareissua on ihana odotella , vaikka kevät jo onkin , on tänäänkin aika jäätävä tuuli !
   Ihanaa äitienpäivää !

   Poista
 18. Selvästi miehen tekemä kauppalappu :)
  Erittäin ajattelevaista sisällyttää siihen myös kartta tai siis suunnistusohjeet.
  Kerään lapulle tai puhelimeen kaikki harvemmin ostettavat tuotteet kun ne ovat loppumassa, muuten pärjään ilman listaa.

  VastaaPoista
 19. Mies se ymmärtää suunnistuksen päälle , toisin kuin minä :) arvasi poika tietty , että eksyksiin joutuisin marketissa ilman karttaa ;)

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!