sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Haasteellista munankeittoa

Sain haasteen ystävältäni Katjalta Nainen Talossa - blogista , kiitos Katja , tästä lähtee :)
Alkuperäinen haaste on julkaista viitenä eri päivänä viisi eri kuvaa omasta arkielämästä, mutta koska Katja oli käsitellyt aiheen luovasti ja julkaisi kaikki viisi kuvaa samana päivänä, taidan varastaa idean . Siksi, että en luultavasti muistaisi / ehtisi viitenä päivänä palata aiheeseen. Ja laskupäätä minulla ei taida olla lainkaan, kuvia taitaa olla enemmän kuin viisi ...
Haasteen voi ottaa vastaan kuka tahansa aiheesta innostuva, vinkkaahan minullekin , jos tartut toimeen, käyn sitten kurkkimassa !

Herään arkiaamuisin noin kuuden korvilla, kello soittaa ( jos ehtii ) 6-6.30 normaalisti. Mitä lähemmäksi kesää mennään ,sitä aikaisemmin herättää sisäinen kello - tai ikkunalaudalla sirkuttavat varpuset , rapistelevat varikset tai sitten vaan ihanan auringon valo ! Harvoin osaan nykyään nukkua pidempään, viikonloppuisinkin herään seitsemän - kahdeksan korvilla viimeistään. Aamut ovat leppoisia, kun aikaa on riittävästi ennen töihin lähtöä . Joskus tosin tulee lorvittua liiankin kanssa ja tulee kiire lähtö ;)
Aamun ensimmäinen askare on laittaa munat kiehumaan ja se on tarkkaa puuhaa . Laitan kattilaan hanasta lämmintä vettä, sinne XL - kokoiset munat ja levy päälle. Kun kiehuminen alkaa, lähtee kello käyntiin, sekuntipeliä nääs :) Mene munalla töihin on iskostunut ammoisina aikoina mieleen ja toimii yhä !

         
Lopputuloksena täydellinen munankeltuainen<3 


Sillä välin , kun munat kiehuu , voi näpsäistä parit kuvat auringonvalosta , jos siis paistaa. Jos ei paista , ei yleensä huvita kuvata , vaan siirryn suoraan kattamaan pöytää ja silmäilemään Aamulehteä tai uutisia tekstiteeveestä.

         

Ennen töihin lähtöä voi vielä leikkiä hetken peilin edessä ja etsiä sopivia kuvakulmia, jos ehtii , tosin useimmiten ei ehdi .  Tässä pari otosta viime viikolta. Kuvittelin, että voisin ottaa kotona enemmän  asukuvia, mutta peili mokoma heijastaa puoli huushollia, joten pitäisi olla aina siistiä - krrhöm...

        
Työpäiväni on pitkälti asiakastapaamisia ja koneen näpyttelyä, ei mitään kuvattavaa. Voisin toki kuvata työpisteeni näppiksen ja meinasin sen tehdäkin, mutta huomasin sen olevan niin sika likainen , että se pitää heti huomenaamulla putsata . Siinä , jos missään, varmaan basiliskot jyllää !

Kuva Teinipojan näppiksestä, joka on paljon hienompi kuin töissä - ja ainakin tällä hetkellä puhtaampi :)

Illalla kotona odottaa Ukkokullan laittama ruoka , yleensä itse tehtyä, joskus äitien kurmeeta ;) Kaikesta olen kiitollinen, sillä minä pääsen sillä kohtaa helpolla : ei kaupassa jonottamista eikä pähkäilyjä nopeiden ruokien suhteen . Mii laik <3 !
Mulle jää sitten jälkien siivous - en valita ! - ja tiskien keruu ja sen sellainen pikkupuuha. Koska olen laiska siivouspuuhissa, käytän mahdollisimman helppoja apuvälineitä , kuten aina valmiita puhdistusaineita.

Valmiina taistoon !
Kaikille pyykeille ...
  Nämäkään tuotteet eivät ole mainontaa, sattuvat olemaan käytössäni juuri tällä hetkellä ja useimmiten.

Päivä kääntyy kohti iltaa, aika rentoutua sohvalle katsomaan televisiota, kutomaan, pelaamaan pari peliä Candy Crushia, lukemaan kännykällä muiden blogeja, kommentoimaan , vastailemaan kommentteihin. Siinähän se ilta vilahtaakin ja on taas nukkumaanmenoaika :)

Rentouttavaa - ja koukuttavaa ;)


Mukavaa sunnuntain jatkoa ja hyvää alkavaa viikkoa <3        


12 kommenttia:

 1. :D Ihania kuvia Anne!! Nyt vasta tajuan, että toi munankeitto on ihan oikeasti sekuntipeliä. Sun aamupala näyttää niin hyvältä! ...Odotin kyllä kuvaa sieltä työpaikan näppikseltä. Mutta ymmärrän selityksen. Tuo kotinäppis kelpaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munankeitto on oikeasti sekuntipeliä ;D Lisäksi on merkitystä sillä, laitetaanko munat kiehuvaan veteen vai kylmään tai raanasta kuumaan ja mistä lasketaan aika sekuntikellolla ;) Täydelliset munat onnistuvat vain vuosien harjoittelun tuloksena - eikä aina silloinkaan ! Vai arvasit tuon näppiskuvan- perjantaina juuri silmäni havahtuivat huomaamaan tuon työpisteen näppiksen tosi raadollisen ulkoilmeen, piti sitä illalla läksiäiseksi kuvata , mutta ei kyennyt !

   Poista
 2. Miten sitä tuppaa aina tulla kiire töihinlähdön hetkellä, vaikka herää tarpeeksi ajoissa :) Mä toisin olen niin aamu-uninen, etten ilman herätysiä heräile ja viikonloppuna tulee nukuttua lähes aina kymmeneen. Mulla meni mielenkiinto Candyyn jo jokin aika sitten, mitä nyt välillä saatan kokeilla, että innostaisiko vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ymmärrä , miten mullekin voi tulla kiire, vaikka olen kolem tuntia ennen työaikaa hereillä, mihin se aamu hurahtaa ... Minä ja Ukkokulta jaksetaan vielä kisailla Candyn kanssa ;)

   Poista
 3. Tääpäs olikin kiva juttu :). Ja munankeitto pisti hymyilyttämään :). Itsellä kun ne kiehuu välillä niin kauan, että ihan viittä vaille, etteivät lähde lentoon..

  VastaaPoista
 4. Mulla se munankeitto on tarkkaakin tarkempaa - siivouksen suhteen olen sitten paljon suurpiirteisempi ;D

  VastaaPoista
 5. Minusta keltuaisen pitää olla ehdottomasti kova, jos joskus jää löysäksi, niin kaavin sen roskikseen. Etätyöpäivissä on se hyvä puoli, ettei tule kiire töihin. Riittää, että nousee sängystä ja avaa koneen :-)

  VastaaPoista
 6. Voi mitä keltuaisten tuhlausta ;) ei vaan , kaikillahan meillä on omat tapansa ja mieltymyksensä :) Etäpäivät on varmasti kivoja , Ukkokullalle ne ovat tuttuja , omassa työssä ei onnistu .

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja ihana postaus. Kiitos <3 Voi tuo kananmunan keitto, se on kyllä tarkkaa hommaa. Meillä etenkin kun kumpikin haluaa eri ajan kattilassa olevia, sieltä sitten saalistetaan osa kesken kaiken pois.

  VastaaPoista
 8. Kiitos :) tänään menikin munankeitto poskelleen , ajanotossa sattui pikku sekaannus ja tuli ihan liian kovia !

  VastaaPoista
 9. Voi miten hauska postaus! Mua nauratti tuo kananmunajuttu! Olen ihan samanlainen, keltuaisen pitää olla sisältä löysä ja reunoilta vähän kypsä, mutta minä käytän tavallisia pieniä munia ja keittoaika kylmään veteen laitettuna siitä kun alkavat kiehumaan, tasan 5 minuuttia...:) Jos menee yli niin eihän siitä tuu kuin sanomista...:D Multa ei kyllä onnistuisi tuo päivän kuvaaminen, unohtaisin heti ottaa niitä kuvia kun tulisi muuta ajateltavaa...:) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Sari ;) kiva , etten ole ainoa tarkka noiden munankeittojeni kanssa :D

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!