sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kesä tulee - vaaleaa ja värejä vaatekaappiin

Olen jo pitkään etsiskellyt pohjepituista , runsashelmaista , värikästä hametta kesää varten ja mielessäni on kuva hameesta , jonka kerran omistin . Koska en etsinnöistä huolimatta ole sellaista vielä löytänyt , päätin tehdä itse . Joskus ammoisina aikoina ompelin paljonkin vaatteita itse , mutta nyt en ole muutamaan vuoteen käyttänyt noin 40 vuotta vanhaa ompelukonettani muuhun kuin satunnaisiin korjaustöihin. Vähän siis jännittää :) Kyllähän tuollaisen hamosen saisin varmaan aikaan ilman kaavojakin , mutta koska sattumoisin löysin kirpparilta Muoti ja Kauneus - lehden vuodelta 1991 , jossa oli iskemätön kaava - arkki ja siinä sopiva malli , sain kaavatkin . Hauska on myös selata lehteä ja sen ajan muotia:)  
Vai mitä sanotte Nipan ( sattumoisin olin melkoinen Dingo - fani !) asuista , taas muodissa olevasta oranssista  haalarista tai tuosta kokovalkoisesta asusta , jonka sirolinjaisen hupparin kyllä kelpuuttaisin ?
Nähtäväksi jää , mikä on lopputulos , raporttia siitä , jahka pääsen toimeen .
Vaaleat housut kevääksi on ollut ostoslistalla hetken , nyt ne löytyivät Sokokselta ja sain hyödynnettyä 3+1 päiviltä peräisin olevan -20% alekupongin. 
Iloista sunnuntain jatkoa ja mukavaa viikkoa <3 !


10 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs kangas - ja tuosta tulee varmaan kaunis hame! Hauskaa selailla joskus vanhoja muotilehtiä ja ihmetellä, että tuollaisissakin sitä on joskus kuljettu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon , että saan tuosta hameen väkerrettyä :) vanhat lehdet ja myös kirjat ovat mielenkiintoisia selattavia, niistä voi löytyä yllättäviäkin juttuja ;)

   Poista
 2. Haalarimuoti on tullut takaisin. Huomasin sen kun olin shoppaamassa. Jostain syystä en kuitenkaan hankkinut omaksi ;). Kesäisen värikäs tuo sun hamekangas. Kyllä siitä hyvä tulee!

  VastaaPoista
 3. Haalarit on muuten kivoja , mutta tiettyjen tarpeiden vuoksi tosi epäkäytännöllisiä ;)

  VastaaPoista
 4. Voi kun on ihana kangas. Palan halusta nähdä, että mitä saat siitä aikaan.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kangas! Kesähame täälläkin ollut hakusessa, eikä meinaa löytyä, ehkä pitää tosiaankin hakea kangas ja yrittää pusata itse! Kivat vaaleat housut olet myös löytänyt<3

  VastaaPoista
 6. Voihan Nipa :D. Kääk. Mutta siis ton haalarin ottaisin mieluusti. Kaunis, mutta sopivan väljä ja varmasti mukava päällä.
  Ja tosta sun runsaasta pohjepituisesta hameesta tuli mieleen salsahameet, mutta ne tais kyllä olla 80-luvun alun juttuja, jos en väärin muista?

  VastaaPoista
 7. Nipa taisi olla hyvinkin muotitietoinen
  ;) Etenkin nuo urheiluvehkeet herättävät minussa suurta hilpeyttä ;D
  Eikös salsahame ole sellainen ikään kuin kerroksittainen , kaitaleista tehty? Tässä ajatuksena mulla enempi 50- luvun kellohelmat .

  VastaaPoista
 8. Ihan varmasti hameprojektisi onnistuu. Mulla on hirmuiset kasat vanhoja muoti- ja ompelulehtiä ja yllättävää kyllä, niistä löystyisi paljon ihan nykypäiväänkin toteutettavia malleja. Mulla tosin homma menee aina enemmän selailuksi ja haaveiluksi siitä mitä VOISIN tehdä, jos viits...ehtisin ;) 90-luvun alun Burdissa on paljon kivannäköisiä jumpsuitteja, mutta silloin niitä kutsuttiin rehellisesti siksi mitä ne ovat, collegehaalareiksi :)

  VastaaPoista
 9. Homma on edelleen suunnitteluasteella, ei ole nuo kelit oikein suosineet vielä kesähamepukeutumista, tänään kävelin töihin lumisateessa ;) ehkäpä sitten vapuksi ?

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!