lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kalojen kanssa kylvyssä

Ei nyt sentään kokovartalokylvyssä , mutta jalkahoidossa :D 
Ihana ystäväni muisti taas meitä ja oli varannut extremeurheilua vähän erikoisemman pedikyyrin merkeissä . Tampereella on avattu " Calellafish " - niminen jalkahoitola , jossa hoidon suorittavat ahnailla suillaan pikkuiset kalat. Olen näitä hoitoloita nähnyt mm. Barcelonassa ja varmaan noni muukin , en ollut vielä uskaltanut kokeilla .
Torstaina töiden jälkeen menimme nelisin siis jalkojamme hoidattamaan.
Paikka sijaitsee Tuomiokirkonkadulla ja siellä on tilaa kuudelle hengelle kerrallaan. 
Ennen hoitoa jalat pestään (itse) ja jaloissa ei saa olla haavoja tms. Pesun jälkeen istahdetaan altaiden yläpuolella oleville pehmustetuille penkeille ja vasta sitten lasketaan jalat altaaseen. 
Ja mikä kuhina alkoikaan käydä, kun useampi kymmenen kalaa ryntäsi ahneesti jalkojen kimppuun ! Alkuun vähän kutitteli , mutta siihen tottui nopeasti ja hoito alkoi tuntua vallan kivalta. Taustalla soi rauhoittava musiikki ja seinillä oli rantakuvaa. Kalat saivat napostella puoli tuntia, jonka jälkeen jalat nostettiin pois altaasta ( pari fisua roikkui vielä hetken varpaissa ) ja kuivattiin. 
Täytyy sanoa , että pehmoiset olivat jalat käsittelyn jälkeen ja ainakin hetken tuntuivat erityisen keveiltä :) saatanpa mennä toistekin !
Kalatkaan eivät kuitenkaan jaksa olla koko päivää tästä erikoisesta ruuastaan kiinnostuneita , vaan niiden täytyy pitää välillä puolen tunnin taukoja ;)
Jalkaparat ovat vielä talven jäljiltä kalmankalpeat , mutta tänään yritin niitä auringossa jo vähän värittää :)26 kommenttia:

 1. Tota hoitoa pitäisi itsekin joskus päästä kokeilemaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli vallan mukavaa :) tuohon vielä kunnon rasvaus - ahh !

   Poista
 2. Olen katsellut noita hoitoja, mutta mietityttää, että vaihdetaanko tuo vesi jokaisen kävijän jälkeen tai minkälainen vedenpuhdistuslaitteisto niissä on?

  VastaaPoista
 3. Kysyimme tuota ja kuulimme , että vesi vaihdetaan joka toinen päivä . No hätä silti , sillä jokainen pesee jalkansa ennen kylpyä ja kalathan syö ne hidut vedestä ja pitää omalta osaltaan puhtaana . Ainakin tuo vesi näyttää ihan puhtaalta ja kirkkaalta eikä ollut sellainen tunne , että olis likaista ...

  VastaaPoista
 4. Ideaparkissakin on ainakin ollut tuollainen jalkahoitola. Mutta enpä ikinä shoppailureissulla ehtisi istahtaa jalkojani kaloille syöttämään, vaikka tarvetta olisikin ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shoppailureissun jälkeen tuolle olisi tarvetta :) seuraavan kerran Barcelonassa tai jos Valenciassa löytyy, aioin kyllä päivän taaperruksen jälkeen ottaa tuollaisen hoidon :)

   Poista
 5. Kiva kun sinäkin kävit! Oletko Barcelonassakin käynyt kalahoidossa? MInä kävin, olisi kiva seuraavaksi kokeilla samaa käsille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä kokeillut Barcelonassa, mutta aion kyllä, nyt kun tuli kokeiltua. Käsille tekisi myös hyvää, ymmärsin tuon kalajutun omistajan puheista, että Tampereelle ( vai oliko vain Suomeen ?) olisi syksyllä tulossa käsille :)

   Poista
 6. Tuo pitäis kyllä joskus käydä kokeilemassa :)

  VastaaPoista
 7. Turussakin on hoitola, jossa tuota kalahoitoa saa - en vain ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. Kiitos, kun kerroit kokemuksestasi - ehkäpä tästä ladykin rohkaistuisi;)

  VastaaPoista
 8. Reissuilla olen monesti miettinyt, että pitäisiköhän kokeilla, mutta jokseenkin epäileväisellä kannalla olen ollut. Työsarkaa jaloissa olisi kyllä vaikka sadalle kalalle :) joten pakkohan tuota on joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kaloja olikin jotain 50-100 ;D tuolla ainakin oli puhtaan näköinen vesi, ulkomailla kannattaa ehkä syynätä sitä tavallista tarkemmin ...

   Poista
 9. Tämä kalahoito on kyllä mielenkiintoiselta vaikuttava hoitomuoto. Olin kuitenkin kuvitellut kalat isommiksi kuin mitä kuvissa. Siksi naurattikin mielikuva parista hauen kokoisesta vonkaleesta roikkumassa varpaistasi -luin tekstin ennen kuvien katsomista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii - nämä oli pikkuisia, mutta kuulemma jossain käytetään isompiakin , eri rotuisia. Ei kait sentään hauen kokoisia - hui ☺

   Poista
 10. Olen kuullut tuosta kalahoidosta ja kollega on pari kertaa käynytkin. Täytyisi mennä kokeilemaan joskus, tuo vaikuttaa mielenkiintoiselta joskin kutittavalta...:) Ihanan keväisissä väreissä olet ollut liikenteessä! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 11. Hyvältä tuntui vaikutus ja hoito oli vallan mukavaa. Löysin vanhan Santorinilta ostamani hupparin, olen sitä aika vähän käyttänyt , mutta tuntui nyt sopivalta.

  VastaaPoista
 12. Mä olin Rodoksella joskus pari vuotta sitten tuossa. Mä meinasin kiljua. Kyllä sain pistää kaikkeni peliin, että pystyin hillitsemään itseni.

  VastaaPoista
 13. :D jos on kovin herkkä kutitukselle , niin saattaa olla vaikeuksia pysyä penkillä ;) aluksi tuntui hassulta , mutta totuin aika pian.

  VastaaPoista
 14. Mä en uskaltaisi, kutian niin että varmaan potkisin ja talloisin kalaraukat:)

  VastaaPoista
 15. En usko , että saisit kaloja hengiltä , sen verran vikkeliä olivat liikkeissään ;) eikä se tosiaan alun jälkeen tuntunut enää niin kutittavalta :)

  VastaaPoista
 16. Vau! Tuota täytyy mennä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 17. Kaikkee kivaa kannattaa kokeilla ;)

  VastaaPoista
 18. Lisäsin ohjeen postaukseen :))

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!