sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Otatus

...on sana , joka esiintyy usein ristisanatehtävissä ja tarkoittaa hampaan pois ottamista. Omakohtainen kokemus asiasta oli tänään klo 9.30 . Jo vuosia kiukutellut iso ylähammas alkoi taas kivuliaan ja särkylääkkeille immuunin jatkuvan riesan torstaina . Ensi varoitus tuli jo keskiviikkona , kun olimme lounaalla intialaisessa ravintolassa. Puraisin jotakin siementä kyseisellä hampaalla , joka rasahti uhkaavasti ja siitä se piina taas alkoi. Vuosien varrella hammas on kiukutellut muutaman kuukauden välein, aina on todettu juurien takana tulehdus ja paikattu penisilliinikuurilla. Kuvien mukaan juurikanavat oli tukittu pienillä ruuveilla , joita ei kuulemma saisi pois mikrokirurgiallakaan. Thäts it. Olen siis tiennyt tätä päivää kauhulla odottaa. 
Viikonlopun säryn jälkeen olin sitten valmis raottamaan rahapussia reilummin kuin kunnan hammashoidon verran , koska tiesin , että sieltä en saisi aikaa tarpeeksi nopeasti . Nyt meni hermot (ja yöunet ). Aamulla soitto päivystävälle, yksityiselle hammaslääkärille ja heti kohta jo sisään. 
Pidemmittä puheitta, kuvat katsottuaan ja melkoisen laajalle levinneen tulehduksen havaittuaan , sanoi , että eiköhän oteta pois. Sain sanotuksi , että onhan tarpeeksi puudutusainetta ja sit se oli menoa! Ei ollut kivaa :(
Mutta nyt on :) ei särje , okei, toki aukko vähän jomottaa , mutta se hirmuinen , tuskallinen hammassärky on poissa !
Jee !
Sattuneesta syystä en ottanut kuvaa turvonneesta poskesta ;) Sen sijaan vähän kukkia ja aurinkoisen päivän asu.
Vieläkin parempaa alkavaa viikkoa ❤️
16 kommenttia:

 1. No varmasti helpotti poisto! Se on muuten kumma, kun ne aukotki jomottaa ;)) Itseltä poistettu "väkisin" kolme viisaudenhammasta, kun eivät mahtuneet kasvamaan... kasvuyritys oli kyllä kova ja sekin aiheutti sillon aina särkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu juu , tuo kolon kolotus :) tokihan siinä kiskomassa piti voimia aikalailla käyttää . Vähän poski on pulleana ja voi olla ,että alkaa sinertää ...

   Poista
 2. Mun on pakko myöntää, että ihan tositosi varovasti kelasin alaspäin, kun pelkäsin, että kuvassa on hammaslääkärin tuolissa ammottava suu ja joku kauhunäkymä..
  Hammassärky on ehkä viheliäisin särky, mitä maailmassa voi olla. (Tarkoitan näitä tavanomaisia maha-. pää- ym. särkyjä, enkä ollenkaan vertaa mihinkään todelliseen vakavaan kipuun).
  Itselläni oli vuosia sitten varsinainen painajainen, kun yhtä hammasta juurihoidettiin ja aina kun tuli lääkäristä. särky yltyi kahta kauheammaksi ja olin jo viillellä ranteet, kunnes selvisi, että hammaslääkäri oli juurihoitanut vahingossa sairaan hampaan viereistä tervettä hammasta.

  Toivon, että sun kipu lähti hampaan mukana eikä ikinä enää palaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih - en ole niin julma, että moisia kauhukuvia tänne laittaisin ( vaikka nanosekunnin harkitsinkin ) . Hampaat on tosiaan viime vuosina näyttäneet heikomman puolensa - miksei ne vois vaan kasvaa takaisin niinkuin hiukset ja kynnet ? Suunnitteluvirhe , sanoisin ;)
   Eiköhän tää tästä , kunhan turvotus laskee ;)

   Poista
 3. Auts, on varmasti ollut kamala särky, mutta onneksi sait avun. Joutikin tuommoinen oikutteleva hammas poistoon. Itselle hammassärky on aivan vieras käsite, mutta voin vain kuvitella, kuinka piinaavaa se voi olla.

  VastaaPoista
 4. Oli se vaan kamalaa , itku meinas tulla muutamaan kertaan ! Ei mullakaan nuorempana särkenyt , vasta "kypsemmällä " iällä ;)

  VastaaPoista
 5. Voi aivan varmasti helpotti! Minulla otettiin yksi samanlainen tapaus pois suusta taannoin ja kyllä se vaan on parempi olo näin. Se kipu on aivan kamala ja vaikka onkin kolo, niin silti paljon parmpin näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammassärky on kyllä kokemistani säryistä kamalin , joten tässä kohtaa mieluusti ilman kiusankappaletta ;) kunhan noita ei ihan jatkuvasti tule , loppuu muutoin hampaat ;)

   Poista
 6. Mulla oli vastaava tilanne jokunen vuosi sitten...iski helvetillisen säryn Niilin risteilyllä!! Onneksi oli yks hoitsu mukana, tiesi mitkä tabletit voi yhdistää ja helpotti oloa siihen asti kun pääsi kotiin. Jos joskus toivookin.ajan menevän hitaasti, niin silloin kyllä toivoi pääsevänsä kotiin a.s.a.p!!
  Nuo saattaa nimittäin äityä tosi pahaksi lämpötilan äkillisen vaihtumisen myötä...onneks sulla iski päälle täällä eikä jollain reissulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi oli täällä , riittävän kamalaa jo viikonlopun aikana ja päivystykseen turvautuen , saati sitten reissussa , uh !

   Poista
 7. Onneksi pääsit mokomasta särkyhampaasta eroon. Etäinen muistikuvani viisaudenhammaskivusta ei ole kovin miellyttävä. Sun hammassärky varmaan vielä kahta kauheampi. Parempaa uutta viikkoa :).

  VastaaPoista
 8. Poski on vielä komeesti turvoksissa :D mutta särky on pienempi , vähän koloa jomottelee ( ja toivon todella , että sekin loppuu pian eikä ala enempää vihottelemaan ...)

  VastaaPoista
 9. Autshh! Onneksi sait viimein avun eli menetit hampaan. Tuo asu kuvassasi tosi raikas, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa toipumassa , tosin nyt on oireillut viereinen hammas ... No ehkä se on vaan ohimenevää :)

   Poista
 10. Hammassärky on kyllä niin kamalaa,onneksi pääsit siitä eroon.Hyvää helatorstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä , on se kyllä kokemistani säryistä kamalin ! Kivaa helatorstaita sinullekin , mukavaa , kun vierailit ja jätit puumerkkisi :)

   Poista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!