Kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Yhdistä kuivat aineet, siivilöi jauhot kerran jo tässä vaiheessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( itse vatkaan sähkövatkaimella ainakin 5 min. kovalla teholla). Lisää vaahtoon hellävaraisesti käännellen ( älä vatkaa enää) jauhoseos , vielä kerran siivilöitynä.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa , 180 astetta, uunin keskitasolla. Aikaa menee aika tarkkaan 35 min ( 30-40 min.) Oman irtopohjavuokani halkaisija on 24 cm, sillä tulee mukavan muhkea ja riittää reilusti ainakin 10 hengelle.
Tätä pohjaa on helppo myös suurentaa tai pienentää:)
Jäähtyneenä kakkupohja leikataan kolmeen osaan ja sitä mukaa, kun kokoan kakkua, kostutan välit maidolla tai mehulla melko runsaasti.
Täytteeksi laitan reilusti kermavaahtoa, mansikoita hieman sokeroituna joko tuoreina tai pakastettuina sekä banaaninviipaleita.
Ja jotta kosteus olisi kohdallaan , teen tämän edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja koristelen vasta tarjoilupäivänä. Maistuu aina ja kaikille ja on Pojan lemppari ;)
Nam - nyt haenkin jääkaapista sen viimeisen viipaleen iltapalaksi :)
Mukavaa viikonjatkoa !
Ps. Sarpun " tyrniä ja tyrskyjä" blogissa näyttää olevan muuten tuo pohja melkein sama, mutta Sarppu on meikäläiseen verrattuna todellinen taituri! Sori, että linkitys puuttuu, tietsikkaongelmia (= ei toimi, tänään ostettu lähes kaikki osat uusiksi ja pankkikortti itkee ) , kännykällä ei vaan kykene eikä osaa ...