sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mikä on sinun tyylisi ? Kynnet syyskuosissa !

Löysin kierrätyksestä melkein iskemättömän kirjan , Johanna Salovaaran " näytä hyvältä- pukeutumisopas naiselle " , julkaistu v. 2005. En ole vielä koko kirjaa kahlannut, lähinnä selannut, mutta jäin miettimään, miten me naiset nähtävästi jatkuvasti janoamme tietoa siitä, miten meidän tulisi pukeutua . Ukkokulta kysyi minulta löydöstä kerrottuani, että mihin sitä tarvitset, eikös se ole sulla luontaista ? On ja ei, kai se tietty tyyli on luontaista, se mikä itseni mielestä sopii tai ei sovi minulle, mutta toki siihen varmasti vaikuttaa kaikki lukemani lehdet ja mainokset, näkemäni katu - ym. tyyli ja niitä sitten sovelletaan omaan pukeutumiseen - öh ?
Kirjassa ei ollut mainintaa siitä, ettei kuvia ja tekstiä saisi näyttää, joten uskalsin kuvata siitä muutamia sivuja näytille :)
Mikä se tekee oman tyylini vai onko sitä ollenkaan ?  Mukavuus on minulle pukeutumisessa tärkeää, pitää pystyä istumaan , joten vaatteet eivät saa kiristää ja puristaa. Pitää pystyä seisomaan ja kävelemään, joten kengät eivät saa olla liian pienet eikä korko liian korkea. Varpaat ahdistuvat herkästi ja saavat olon epämukavaksi , vaikka pukeutumispuoli olisi kunnossa.
Koska en ole mikään mallinlaiha , on minun turha kuvitella itseni viimeisimpien muotivillitysten orjalliseksi noudattajaksi. Se mikä näyttää hyvältä sen ihanaisen mallin päällä, ei todennäköisesti tee oikeutta minun runsasmuotoisemmalle vartalolleni ;) Soveltaen siis ja muodista ne omimmat poimien.
Vartalonmalliakaan en ole oikein osannut päättää, olen ( luultavasti ) pyöreä O , mutta mielikuvissani usein tiimalasi - X... ;D


Rakastan värejä , korkeita korkoja, erikoisia kenkiä ja laukkuja, mutta harvoin innostun sellaisia itselleni hankkimaan. Tykkään kyllä, että vaatteissa ja asusteissa on joku kiva pikku juju, olkoon vaikka vetoketju taskun suussa tai neuleeseen kudottu pöllö. Usein kuitenkin tuntuu, että olen vain tällainen arkinen tyyppi, puuttuu rokkimimmi ja trendikkyys ;)
Se, missä uskallan olla rohkeampi ja iloitella enemmän, on korut, täsmennettynä korvakorut.
Hatuista ja huiveista tykkään, mutta en osaa kumpiakaan käyttää.
Oma tyylini lienee jossain arkisen ja bisnesnaisen välimaastossa, jos se tämän kirjan mukaan pitäisi luokitella. Tosin jakkupukuja en ole käyttänyt vuosiin , jakut on korvattu mukavammilla neuletakeilla tai vastaavilla, myös liivit ovat suosikkejani.

Hyvä vinkki nykymaailman digitalisoitumiseen on ohje , kuinka pukeutua TV- kuvauksiin. Niistä minulla ei liene pelkoa, mutta monen arkea alkaa olla kokoukset ja tapaamiset verkkomaailmassa kuvien kera. Silloin on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten keskustelukumppanisi näkee sinut.
Kynsissä siirryin syksyn sävyihin ;)
Hyvää sunnuntain jatkoa ja ihanaa alkavaa viikkoa ❤️