sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Minä kokkina - jauheliharisotto

Olen tainnut mainitakin, että teen harvoin ruokaa, sillä Ukkokulta on vallannut keittiön. Joskus kuitenkin inspiraatio iskee ( lue = olosuhteiden pakosta) ja saan jotakin aikaiseksi. 
Tänään Ukkokulta vietti päivää nuorten EM-kisojen parissa ja päätin kokata illaksi risottoa. Tarkoitusta varten opiskelin netistä, että siihen tarvitaan ihan spesiaali riisikin! Ei kun kauppaan ja kokkailemaan:)

Jauheliharisotto vaikutti helpolta ja turvalliselta aloitukselta risottojen maailmaan, sillä netissä luki myös,että risotto on taitolaji ( eli mun ei siis pitäisi kokeillakaan ) .
Annoksesta tulee n 4-6 hengelle, riippuen paljonko syötte :
Risotto - riisiä 3 dl ( laitoin 3,5 noin )
Jauhelihaa 400 g ( ohjeessa oli 300g)
Lihalientä 9 dl ( oli varmaan 10) eli siis vettä ja lihaliemikuutio
Pari valkosipulinkynttä murskattuna sekä sipulia myös
Mustapippuria , chiliä, jauhelihamaustetta
Pussillinen herne-maissi-paprikaa 

Kuullotin desin verran sipulia voissa ja lisäsin jauhelihan ruskistumaan, maustoin jauhelihamausteella.
Tein lihaliemen valmiiksi kattilaan.
Sitten toiseen kattilaan voita pohjalle  ja kuullotin ensin risottoriisit siinä. Kuullotuksen jälkeen lisäsin lihaliemen hiljalleen riisien joukkoon , lisäysten välillä pitää ahkerasti sekoitella ja lisätä nestettä vasta, kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin . Tässä kohtaa lisäsin valkosipulin.
Kun kaikki nesteet on lisätty, anna kiehua hiljalleen 10-15 min. Lisää sitten jauheliha ja mausta chilillä ja mustapippurilla , muitakin mausteita kannattaa kokeilla .
Lopuksi heitin sekaan herne-maissi-paprikapussin ja sai muhia vielä n. 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tähdennän vielä tuon sekoittelun tärkeyttä, sen ansiosta mössöstä tulee risottoa ;)
Sit se on valmista syötäväksi ja oli hyvää ! Teinipoikakin antoi kehuja ja söi kaksi isoa annosta :D

Ps. Ukkokulta laittoi tekstiviestin kisoista ja sanoi, että oli päässyt nauttimaan VIP - pöydän antimista eikä tarvi ruokaa  .. Se siitä ruokaylläristä :D 
  






6 kommenttia:

  1. Iso Kiitos vinkistä! Laitan paljon ruokaa, mutta risotto on jäänyt vieraaksi. Mutta että sen voi tehdä noin helposti!!
    Kiitos!
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä ;) helppoa ja halpaa ja kerralla isommallekin porukalle !

    VastaaPoista
  3. Osa nesteetsä voi olla vermuttia tai valkoviiniä. Kiehuessa alkoholi haihtuu, joten voi tarjota lapsillekin, mutta siitä tulee makua.

    VastaaPoista
  4. Niin voi , valkoviiniä olisinkin kokeillut , jos olis sattunut olemaan. Ehkä sitten ensi kerralla :)

    VastaaPoista
  5. Sullapa on ollut touhukas lomanloppumisviikonloppu, pyykkäystä ja kokkausta :). Ostin joskus vuosi sitten tuota risottoriisiä ja kokeilin onneani. En saanut aikaseksi mitään kovin kummoista, joten risottoriisit on sittemmin jääneet kaappiin. Voisin tuota nyt taas kokeilla, ihan lasten kiusaksi :D.

    VastaaPoista
  6. Nyt saakin tuo kodinhoitopuoli jäädä, Ukkokulta hoitakoon, lomalla kun on :) Eka päivä töissä loman jälkeen lusittu ja hengissä vielä !

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!