lauantai 12. lokakuuta 2013

Sormia syyhyttää ...

Minua puhuttelivat sanat kurvikasta XL-muotia :)
-- ei mainos 1... käsitöiden tekeminen, mieli tekisi jo aloittaa jotakin uutta, joka tulisi tosi nopeasti valmiiksi ;)
Sain eilen naapurilta käsityölehtiä ja niitä selatessani alkoi kiinnostaa myös vaatteiden ompelu , siis oikein ompelukoneella. Kutominen on ollut harrastukseni pikkutytöstä lähtien , mutta joskus pari- kolmikymppisenä oli ahkerassa käytössä myös ompelukone. Silloin ompelin paljon vaatteita sekä itselleni että vanhemmalle pojalleni. Jostain syystä ompelu jäi enkä ole konetta käyttänyt muuten kuin satunnaisiin korjaustöihin ja muutamien verhojen saumoihin. Ompelukone on edelleen sama eli ikää koneella on jotain 35-40 vuotta... ja yksi syy lieneekin siinä, että kone ei ole kummoinenkaan ja ompelujälki on sen mukaista- eli ei lainkaan hyvää. Harkinnassa on (ehkä) uusi kone, jos aiheesta oikein innostun !

 

Novitan herkän vaaleanpunaista Hile- lankaa ostin muutaman kerän Tokmannilta , ajatuksena kutoa lämmin päähine ja kaulaliina talveksi. Lanka on paksua ja valmistuvat varmasti nopeasti, mutta kun on tuo musta liivikudin vielä kesken ja jos alan välillä tekemään jotakin muuta , niin jääkin kesken . Minusta ei ole siihen, että olisi yhtä aikaa monta kudinta kesken, pitää saada edellinen valmiiksi. Tuota työstä toiseen hyppimistäkin olen kokeillut ja siksi komerossa on parikin silleensä jäänyttä neuletta.

Heräsimme molemmat tänään aikaisin aamulla ja siivoukset tuli hoidettua rivakkaan tahtiin. Ukkokulta lähti ennätysmäisen aikaisin sienijahtiin ( kello oli vartin yli yhdeksän X - tää on se kuuluisa risti seinässä ) ja palasi sopivankokoisen saaliin kanssa. Tänään siis tiedossa suppilovahveroita jossain muodossa, näyttipä siellä olevan vielä muutama kantarellikin  - nam ! Muistaisinkohan ottaa sen ruokakuvankin ...?
Siivoiltuani paikat läksin minäkin ulos , kävelin pikku lenkin Sorsapuistossa ja näpsin muutaman syksyisen kuvan. Sää oli mitä mukavin tähän vuodenaikaan, vaikka luvattua aurinkoa ei kovasti näkynytkään, paremminkin melkoinen sumu vielä aamupäivästä.

Syödään
Ei syödä :D
 
Rakastan näitä lehtimattoja<3  
Tämä tyttö se jaksaa tanssia
Tuon pikku lenkin jälkeen käväisin apteekissa hakemassa sitruunahappoa pyykinpesukoneen puhdistusta varten, piipahdin Seppälässä ja askeleeni harhautuivat Stokkalle, vaikka olin ajatellut kiertää Hullut Päivät kaukaa ;) Mitäs, keltainen pussi keikkui minunkin kädessäni sieltä tullessani, niin kuin sadoilla muillakin-huoh...  No ei kun tarpeeseeni ostin tietysti ! Kunhan saan ostokseni kuvattua, näette mitä .

Mukavaa lauantain jatkoa !