sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Otatus

...on sana , joka esiintyy usein ristisanatehtävissä ja tarkoittaa hampaan pois ottamista. Omakohtainen kokemus asiasta oli tänään klo 9.30 . Jo vuosia kiukutellut iso ylähammas alkoi taas kivuliaan ja särkylääkkeille immuunin jatkuvan riesan torstaina . Ensi varoitus tuli jo keskiviikkona , kun olimme lounaalla intialaisessa ravintolassa. Puraisin jotakin siementä kyseisellä hampaalla , joka rasahti uhkaavasti ja siitä se piina taas alkoi. Vuosien varrella hammas on kiukutellut muutaman kuukauden välein, aina on todettu juurien takana tulehdus ja paikattu penisilliinikuurilla. Kuvien mukaan juurikanavat oli tukittu pienillä ruuveilla , joita ei kuulemma saisi pois mikrokirurgiallakaan. Thäts it. Olen siis tiennyt tätä päivää kauhulla odottaa. 
Viikonlopun säryn jälkeen olin sitten valmis raottamaan rahapussia reilummin kuin kunnan hammashoidon verran , koska tiesin , että sieltä en saisi aikaa tarpeeksi nopeasti . Nyt meni hermot (ja yöunet ). Aamulla soitto päivystävälle, yksityiselle hammaslääkärille ja heti kohta jo sisään. 
Pidemmittä puheitta, kuvat katsottuaan ja melkoisen laajalle levinneen tulehduksen havaittuaan , sanoi , että eiköhän oteta pois. Sain sanotuksi , että onhan tarpeeksi puudutusainetta ja sit se oli menoa! Ei ollut kivaa :(
Mutta nyt on :) ei särje , okei, toki aukko vähän jomottaa , mutta se hirmuinen , tuskallinen hammassärky on poissa !
Jee !
Sattuneesta syystä en ottanut kuvaa turvonneesta poskesta ;) Sen sijaan vähän kukkia ja aurinkoisen päivän asu.
Vieläkin parempaa alkavaa viikkoa ❤️