torstai 1. marraskuuta 2012

Päivän eväät

Aamiainen on päivän tärkein ateria ja pyrinkin sen aina nauttimaan mahdollisimman kiireettömästi, Aamulehteä selaillen, vaikka se sitten vaatisi hieman aikaisempaa herätystä. Joskus nuorempana en pystynyt syömään mitään aamulla, mukillinen kahvia oli kuitenkin pakko saada. Jossain vaiheessa elämääni aloin syödä myös aamupalaa, yleensä leipää jossain muodossa, leikkelettä,juustoa ja kurkkua ja tomaattia. Jugurttia lisukkeeksi silloin tällöin. Välillä oli tosi pitkä kausi , jolloin söin kaksi keitettyä kanamunaa joka ikinen aamu . Tähän aamupalaan en olisi vieläkään kyllästynyt, mutta ajattelin silti välillä kokeilla muutakin.
Jostain syystä mieleni alkoi eräänä aamuna tehdä aivan tavallista kaurapuuroa, kera voisilmän ja maidon. Tuoremehun sijaan olen nauttinut Berocca- poretabletin .Näillä kuvassa näkyvillä eväillä on menty jonkin aikaa, välillä kanamuna vaihtuu leipäänkin. Ukkokullallekin puuro maistuu, väliin keittää itsekin, jos heräilee ennen minua. Silloin saamme usein ruispuuroa, joka pitkään haudutettuna on myöskin herkkua!Lounaskuva jäi tänään ottamatta, tuli syötyä niin kiiruulla, enkä käynyt vakipaikassani Klubilla. Otan sieltä joku päivä lounaskuvan, ympäristö on niin mukava ja ruoka hyvää!

Kotona tein siskonmakkarasoppaa, joka on ollut Pojan lempiruokaa lapsesta saakka. Kelpaa se hyvin meille muillekin...Miksi muuten siskonmakkarat aina pullistelevat noin etteivät meinaa kattilaan mahtua ja ponnahtavat pinnalle, vaikka kuin tyrkkisin niitä pohjalle? Alakuvassa höyry vähän samentaa ;)Otin yhden lautaskuvan ensin ja sitten Ukkokulta vasta sanoi, että persiljat puuttuu, näyttäisi nätimmältä. Persiljat peliin ja uusi kuva, huomatkaa voileipä, josta ehdin siinä välissä jo haukata ;)


Leppoisaa loppuviikkoa, tuplapyhä odottaa , otetaan rennosti !

4 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua, sinullekin! Meitsi lähtee iloiseen Itä-Suomeen!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on hyvän näköistä! Viettäkää mukava viikonloppu! Terveisin Äiti

  VastaaPoista
 3. Aamupala on todella sellainen ateria, että sen koostumus ei juuri vaihtele päivittäin. Miksihän se onkaan niin. Eihän muillakaan aterioilla syödä päivästä toiseen samoja ruokia ;). Omat aamuni alkavat kahdella leivällä, joissa juustoa ja tomaattia tai kurkkua. Ja lehti pitää lukea, tai muuten ei tuu mitään. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Juuri näin se on! Mulla myös pitkä viikonloppu, maanantaina vapaa , jee!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!