torstai 24. tammikuuta 2013

Tarttuvaa mummoilua

Muutama päivä sitten katselin kauniita kukkakuppeja Katjan Nainen Talossa -blogin sivuilta ja uhkasinkin silloin kopioida idean ja ottaa kuvia meidän kupeistamme. Kiitos vinkistä Katja ;)

Arkikäytössä meillä on yleensä mukit, joko Marimekon oranssiset Primaverat tai vastaavankokoiset Vapaa Valinnasta hankitut mukit. Sitten kun tulee kahvivieraita ( tai tuttuja, kuten Ukkokulta aina muistaa mainita ), pöytään katetaan parempi astiasto. Ihan paras on tietenkin äidin minulle tekemä 12- hengen täydellinen kahviastiasto <3 ! Kupit, lautaset, pullalautaset, sokerikko, kermakko ja maidokko ( vai miten se pitäisi sanoa, kaadin maitoa varten?). Iso leivos/pullalautanen, aluset kermakolle ja maidokolle sekä alustat teepusseille. Lisäksi vielä "sokeriton" ja "laktoositon" - kyltit, kynttilänjalkoja unohtamatta !
Sain tuon astiaston 40- vuotislahjaksi enkä onneksi ole rikkonut niistä yhtäkään. Kiitos äiti, että maalasit tuon minulle ja vielä pyyntöjeni mukaan täydensit vuosien mittaan :)

Toinen astiastomme on kulkeutunut Ukkokullan mukana ja muistaakseni hän kertoi, että on sen aikanaan pelastanut jostakin kuolinpesästä. Siihen kuuluu kupit , lautaset ja pullalautaset 12 hengelle myös sekä pullalautanen, sokerikko, kermakko ja isompi kannu. Kaunis on sekin, Arabian tuotantoa, aikakautta en tiedä, lähdinpä tätä juttua varten etsimään tietoa netistä. Maininnan löysin helinkotikolo-blogista , kävi ilmi, että hän on ostanut juuri näitä kuppeja huutonetistä ja Heli ihanainen oli selvittänyt näiden alkuprää ja tietoja, jotka löytyvät täältä Museoviraston sivulta ! Wau, kiitos Heli , sain taas kerran hyödyllisen tiedon blogin kautta. Sitä paitsi, sivuraiteelle mennään, mutta kotikolosta näytti löytyvän myös herkullisia reseptejä, meinasin vallan juuttua sinne kuolaamaan herkkujen perään :D

Ihanata viikonlopun odotusta, jokos se taas kohta alkaa !? 

12 kommenttia:

 1. Todella kauniita molemmat astiastot :) Meilläkin löytyy kotoa mummon maalaamat kupit ja asetit, jotka hienompiin juhliin katetaan esille. Arkena ei uskalla käyttää, ettei mikään vaan rikkoudu :) Todella ihana idis, että kynttiläjalatkin on samaa sarjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka arkena juonkin mieluummin isosta kupista, on nuo astiastot ihana ottaa esille juhlahetkinä <3

   Poista
 2. Onpas kauniita astiastoja. Ja toisessa vielä tunnearvoakin aikamoisesti. Jotain ihanaa on näissä "mummon" astiastoissa - meillä on maalla käytössä parikin ja olen ajatellut, että pitäisi tuoda ne sieltä tänne kotiin. Ja itseasiassa pitikin, kun naapurissa kävi varkaita, mutta Isäntä toi kynttilänjalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu , luinkin sun blogista, että isäntä toi ne itselleen mieluisat esineet :D

   Poista
 3. Todella kauniita, molemmat. Minulla on mummon aikanaan maalaama sokerikko joka ei kyllä sovi ei sitten niin minkään astian kanssa, mutta aina se on käytössä jos on vieraita jotka sokeria kahviinsa haluvat, niin suuri on tunnearvokin.

  VastaaPoista
 4. Eihän se haittaa vaikkei yhteen sopisi kun muuten on mieluinen !

  VastaaPoista
 5. Hei, kivaa että mummoilu tarttui :D. Käsinmaalattu on arvokas monessa mielessä ja tuo kaunis Arabian astiasto on ollut mieheltäsi oikein järkevä "pelastus".

  VastaaPoista
 6. Ukkokulta ymmärsi jo nuorena tuon arvon , oli kuulemma 90- luvulla pariinkin otteeseen meinannut rahapulassaan myydä , mutta onneksi säästyi :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit kupit. Molemmat. Vähän kyllä nyt hymyilytti kun ajattelin sinua edellisen postauksen tooosi rock-henkisissä vaatteissa juomassa siivosti kahvia vaaleanpunaisista kukkakupeista...:) Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ;D sellainen mä oon - väliin ihan cool ja rock ja sitten taas pitsiä , vaaleanpunaista ja muuta henpeää ;)

   Poista
 8. Piti ihan heti puhelun jälkeen tulla katsomaan kuvia. Hyvät kuvat. Kiva kun olet tykännyt kahviastiastosta.:-)

  VastaaPoista
 9. Tottakai olen tykännyt :) Kaikki kunnia tekijälle !

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit, jätithän viestin!