lauantai 28. syyskuuta 2013

Ihana Kreeta < 3

 Tervehdys rakkaat lukijat, minulla on ollut teitä ikävä <3 ! Tervetuloa muutamalle uudelle lukijalle , ilokseni jokunen seuraaja on liittynyt Blogvinin kauttakin  - tervetuloa siis !
Pieni blogihiljaisuus johtui tietysti tuosta ihanasta lomasta, mutta myös sen jälkeisestä melkoisen kiireestä työviikosta - huh ! Sama kiire jatkui vielä kotonakin tänään aamupäivällä , siivousta ja pyykkitupaa hiki hatussa . Jotakin varmasti todistaa se, että alkuviikosta postilaatikosta tupsahtanut Elle on vielä avaamatta :) Nyt on kuitenkin hommat hoidettu, hiukset pesty ja kunnollinen suihkunjälkeinen kauneudenhoito rasvauksineen ja hiusten tehohoitoineen annettu ja lupa rauhoittua loppuillaksi. Bloggaussiideri lasissa ja kuvat valmiina siirrettäväksi katseltavaksenne :) are you ready ?!

Jotta ette kyllästyisi, ajattelin mahduttaa lomatunnelmat pariin postaukseen ja sitten pitääkin jo ryhtyä odottelemaan tammikuun alun seuraavaa Barcelonan reissua ...
Tässä jutussa ajattelin esitellä lähinnä maisemakuvia sieltä sun täältä Kreetaa sekä kukkia
( tottakai)  Huomenna sitten asukuvia ja muuta hömppää :) ja ehkä vähän ruokaa - namskis !

Kuten näette- meillä oli merinäköala parvekkeeltamme ;)

Joka tosin oli ensimmäisen päivän iltapäivällä melkoisen harmaa näkymä :( meri hukkui tuonne pilviin


Enpä huomannut ottaa huoneistosta kuvia, mutta kyseessä oli huoneisto, jossa oli makuuhuone, olohuone, kylpyhuone ja keittiö, kaikki varsin hyvän kokoisia ( suihkukoppi oli se poikkeus ). Sekä lukittu ovi ! Sen salaisuudenhan halusimme heti selvittää ja totesimme kylpyhuoneen avaimen sopivan lukittuun oveen, jonka takaa löytyikin toinen makuuhuone ja kylpyhuone ! Kyseessä olikin siis isompi huoneisto, josta vain osa oli nyt käytössä. Eipä mekään sitten tuota extra- huonetta käytetty, vaikka se lukon takaa löytyikin.
Tuo pilvinen kuva on heti maanantailta ( sunnuntai-iltana kun olimme perillä) ja silloin tulikin vettä oikein reippaasti ja oli hirmuinen ukonilma , vähän jo rupesi pelottamaan ilmojen puolesta ... No , sehän meni tietysti ohitse parissa tunnissa ja seuraava päivä oli taas aurinkoinen. Lämpötilat reissun aikana vaihtelivat 25- 33 asteen välillä eikä illallakaan takkia tarvinnut, huivi harteillakin oli usein liikaa.

        
Aamupäivät rannalla olivat vielä aika rauhallisia, mutta päivän kuluessa täyttyivät kyllä aika piukkaan ihmisistä. Tämä oli meille hienoinen järkytyskin, sillä olemme viime vuosina tottuneet hieman väljempiin rantoihin... Ei kait haittaa, vaikka horisontti on hiukka vinossa :D Minä kun en ole käsitellyt kuvia millään lailla, jos olisin siihen ryhtynyt, olisi tämä kirjoitus varmaan jäänyt ilman kuvia ...

Parina päivänä meillä oli auto vuokralla ja ajelimme Kissamokseen , jossa vain poikkesimme ja edelleen kohti Paleohoraa, jossa olemme olleet parinakin vuonna lomailemassa. Paikka näytti melkolailla olevan entisellään, rantakadulle oli ilmestynyt taidenäyttely erilaisine veistoksineen.

Tällä ihanalla rannalla täytin muutama vuosi sitten pyöreitä   <3

Ukkokullan uusi tyttyöystävä ? Tämä tytteli on kolmisen metriä pitkä ;)" Olen ylpeä " on patsaan nimi  


Seuraavana päivänä autoilimme Rethymnonin suuntaan ja kaarsimme sieltä taas alas eli etelään päin , suuntana Plakias- niminen paikka , jossa emme olleet käyneet aiemmin. Reittivalinta olikin onnistunut , sillä matkan varrella oli aivan huikaisevan upea sola ! Yritän laittaa tähän tuon siellä ottamani pienen videonpätkän, jos siitä pääsisi vähän käsitykseen maisemien jylhyydestä.


Tässä viehättävässä tavernassa pysähdyimme Armenin kylässä matkan varrella - frappee virvoittaa 
Kelpasi tässä mainio kala-ateria nautiskella :)
Lopuksi vielä lupaamani kukkakuvat satunnaisessa järjestyksessä. Ei kait tuo yksi ole mustikka ...?

Tässäpä tälle päivälle, Ukkokulta jo huhuilee syöömäään ! Padassa on muhinut ainakin lihaa ja suppiloita , tuoksut on tosi hyvät  - mukavaa lauantai- iltaa >> kipaisee ruokapöytään vikkelästi ;)