torstai 26. joulukuuta 2013

Jo joulu joutui ...

Mahtaako kellään muulla olla tunne, että nyt on makoiltu ja syöty riittävästi ;) Ruokaa on ollut käden ulottuvilla yllinkyllin ja nyt huolestuttaa, mahtuvatko farkut enää jalkaan ... Pariin päivään kun ei ole ollut "kunnon" vaatteita päällä, kuminauhavyötäröihin ja yöpaitoihin on ollut helppo sujauttaa nuutama kinkkuleipä ja suklaakonvehti (tarpeen tullen ) lisää  :D

Jouluaattona olimme perinteiseen tapaan vanhemmillani ensin kuulemassa joulurauhan julistuksen ja sen jälkeen nautimme yhtä perinteisen ja aina yhtä maittavan riisipuuron. Mantelin sai tällä kertaa Teinipoika saaliikseen !


Puuron ja glögien jälkeen kiiruhdimme kotiin, sillä paljon oli vielä tehtävää . Parin tunnin päästä vanhempani tulivat sitten meille jouluaattoa viettämään, mukana olivat myös vanhempi poikani M , Ukkokullan äiti ja Mimmi -kissa sekä Ukkokullan veli M. Aattoiltapäivä hujahti nopeasti, lahjat jaettiin ( taas perinteisesti ) jo iltapäivällä ennen ruokailua. Tämä tapa juontaa juurensa siitä, että Teinipojan ollessa pikkuinen, totesimme, että hän ei Joulupukkia odotellessaan jännitykseltään malttanut pysyä paikoillaan vaan oli aikamoinen riehupetteri :) Oli parempi jakaa lahjat ensin niin vesselikin rauhoittui leikkimään leluillaan. Tätä ongelmaa ei kait enää olisi, mutta tapa on jäänyt , ainakin toistaiseksi...
Aterian päätteeksi oli jälkiruokana Creme Brulee , josta en muistanut kuvaa ottaa, mutta hyvää oli sekin ;)
Ja sitten tietysti vielä kahvia ja pipareita ja pikkuleipiä ja taatelikakkua ja suklaata ja ja ja ....
Ja ainakin + 2 kiloa !

Tämä enkeli ...
...se vaihtaa ...
                             

... hauskasti ...
... väriä !
Kuusemme on hankittu samalta kuusikauppiaalta vuosikausia, luultavasti Teinipojan iän verran ja hintakin on pysynyt samana, mitä nyt eurottui välillä. Ukkokulta ja Teinipoika sen taasen Tammelantorilta kantoivat kotiin ja on tuore kuusi, kun vesikin maittaa kovasti. Luultavasti tänäkin vuonna ( tai ensi vuoden alussa ) kuusi kasvattaa uusia hennonvihreitä oksia . Siinä onkin syy, miksi kuusi meillä pidetään vähän pidempään, yleensä vasta Nuutinpäivänä viedään pois, onpa joskus ollut tammikuun loppuunkin !

                        
Erityisen iloinen olin siitä, että sain tuon peilin seinälle ennen joulua, sillä ajatuksena oli tuo kuusen heijastus peilin kautta :) Kiitos ja kunnia peilin laitosta kuuluu Ukkokullalle ja erityisesti veljelleen M:lle, joka hallitsee porakoneen käytön ;) Jatkossa peili toimii apuna asukuville, mutta jos kuusi voi hyvin , niin ne kuvat menevät pitkälle tammikuulle, jolloin valoakin alkaa pikkuhiljaa olla enemmän.

Joulupäivän iltana oli pakko pari korttelinv<äliä kiertää -
vesisateessa, kumisaappaissa. Eipä näkynyt muita :)
Olin vissiin ollut kohtalaisen kiltti, kun lahjojakin sain, mieluisia sellaisia ! Näistä vähän myöhemmin.
Jatketaan vielä tovi rentoilua, minulla on huomenna vapaapäivä, joten sain kokonaisen viikon lomaa putkeen !
Toivottavasti teillä kaikilla lukijoilla on ollut ihana ja rentouttava joulu<3