lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän joulunodotusta ja makoisat lihapasteijat

Onnea Suomi, rakas isänmaa ♥
Vaikka kuinka rakastankin matkustelua, on helmaasi aina ihana palata !
Joka päivä saa lehdistä lukea ja uutisista kuunnella maailmalla  vallitsevista oloista, sodista , nälänhädistä, luonnonkatastrofeista ja taudeista ja kiitän onneani, että olen syntynyt juuri tänne.
Useimmiten ovat pieniä nämä meidän murheet , sen kun jaksaisi aina muistaa !
Lämmin kiitos vähenevälle joukolle sotaveteraaneja, että olemme saaneet itsenäisyytemme säilyttää♥

Viikolla aamu valkeni Tornin suuntaan varsin kauniina


Vaikka aamu tänään valkeni harmaana, mieltä lämmitti tuulessa liehuva siniristilippu
Itsenäisyyspäivääni on yleensä kuulunut myös joulun valmistelua, sillä etenkin lasten ollessa pieniä, se oli tervetullut ylimääräinen vapaapäivä. Niin tänäkin vuonna ja tänään olen käyttänyt aamupäivän perinteisten lihapasteijojen paistamiseen.

Resepti on vallan yksinkertainen, tällaisen satsin tein tänään :
Valmiita voitaikina - tai torttutaikinalevyjä ( Myllyn Paras - torttutaikinat oli tarjouksessa, 5 x 10 kappaleen paketti )
400 g jauhelihaa
Puolikas pussi pakastettuja sipulikuutioita
Pari desiä riisiä ( puuroriisi on parempi, täyte pysyy paremmin kasassa, mutta muukin käy)
2 munaa
Jauhelihamaustetta, hienonnettua mustapippuria, Cayenne- jauhetta, suolaa




Ota taikinalevyt sulamaan , levittele yksittäin, jotteivat tartu toisiinsa
Laita riisi kiehumaan
Paista sipulit ja jauheliha, mausta seos. Itse laitoin ruokalusikallisen jauhelihamaustetta , hieman mustapippuria ja ripauksen Cayenne- jauhetta.
Sekoita kypsä riisi ja jauhelihaseos keskenään ja tarkista maku. Lisää seokseen vielä 2 raakaa kananmunaa sitomaan aineksia.

Jaoin taikinalevyt puoliksi, täytettä n. ruokalusikallisen verran neliön keskelle ja taittelin kolmioksi ja rutistelin parhaani mukaan sivut umpeen. Tapaan sivellä hieman kylmää vettä sormenpäillä yhdistettäviin reunoihin, olen kuullut , että pysyisi paremmin kiinni. Tiedä häntä, väliin nämä tekeleet kyllä irvistelevät, mutta eihan se makua haittaa ;)

Voitele kolmiot munalla ja pistele muutamaan kohtaan haarukalla "ilmareikiä" . Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia, kun ovat sopivasti ruskettuneet.
Nauti kylmän maidon kera ♥
Aika nopeasti lähtivät jo pelliltä hupenemaan, parasta pakastaa osa pikaisesti ;)
Näitä on lupa syödäkin joulua odotellessa, sitä varten ne on tehtykin. Jouluna on paljon muitakin herkkuja tarjolla, ei näitä sinne asti säästellä ;)

        

Osan taikinaneliöistä jaoin vielä pienemmiksi, vielä neljään osaan, kaulitsin vähän ohuemmiksi ja tein suupala - pasteijoita ja muutaman joulutortun ;)




Vähän olen saanut aikaiseksi joulukoristepuolellakin, kaivanut esille vuosia vanhoja pikkuesineitä.
Joulutalon muuntaja on kateissa , etsintä jatkuu, mutta toistaiseksi talo nököttää pimeänä. Jos ei muuntajaa mistään löydy, taidan ostaa jonkun pikku ledivalopakkauksen ja koristella talon sillä.

        

         
Rauhallista itsenäisyyspäivää ja herkkutuoksuista joulunodotusta kaikille ♥
Vielä kun saataisiin vähän tätä ...