maanantai 27. heinäkuuta 2015

I ♥ Skiathos - maisemia ja rantoja

Muutama vuosi oli ehtinyt vierähtää edellisestä Kreikan reissusta, tai ainakin viikkoa pidemmästä sellaisesta. Viimeksi olimme viikon Kreetalla Ukkokullan kanssa kaksin, mutta en osaa sitäkään oikein laskea, koska olemme usein olleet pari viikkoa tai enemmänkin Kreikan reissuillamme. Sinne oli jo kova ikävä ja Skiathos osoittautui oivalliseksi valinnaksi !

Vromolimnos

Matkan aattona saimme vielä jännätä mahdollista Grexitiä ja varauduimme otamaan runsaasti käteistä mukaan - turhaan hötkyilimme. Jos ei olisi tiennyt kriisistä, ei sitä olisi voinut mitenkään paikan päällä  huomata. Elämä saarella sujui ihan kuin aiemmillakin matkoilla, leppoisasti. Paikalliset olivat ystävällisiä ja ahkeroivat töissään aamuvarhaisesta yöhön saakka, ruokaa ja juomaa riitti , samoin automaateissa rahaa turisteille. Kortit kelpasivat niissä liikkeissä, missä olivat aiemminkin kelvaneet. Tosin käteiskassamme riitti lähes loppuun saakka ja sitten  automaatti antoi kiltisti pyytämämme lisävarannot ;) . Jonoja automaateille ei ollut sen enempää kuin Tampereellakaan. Liikkeiden kassakoneet tosin näyttivät edelleen lasten leikkikaluilta ... eikä sitä kuittia aina saanut...

Koukounaries ja mustat joutsenet


Majoituimme mukavaan perhehotelliin, Hotel Marltoniin , jossa emännöi mukava Mama ja hänen poikansa , molemmat aivan ihania, palvelualttiita ja sydämellisiä  ♥ Hotelli saa kaksi tähteä, mutta ansaitsisi mielestäni kolmannenkin. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin sydämessä, matka on lyhyt joka puolelle ( no eipä ole suuri paikkakaan ) ja sijainniltaan silti hyvin rauhallinen, sillä sisäpiha ja vieressä oleva rakentamaton tontti takasivat hiljaisuuden . Mitä nyt joku kukko yritti aamuisin herätellä ;). Hintaan sisältyi aamupala : kahvi/tee, tuoremehu, kananmunat, leipää, voita, juustoa, kinkkua, marmeladia, kreikkalaista jugurtti + hunajaa / Maman tekemää riisipuddingia / hedelmälohkoja. Hyvin sai näillä eväillä vatsansa täytettyä !

Näkymä parvekkeelta sisäpihaan


Satamasta lähtivät veneet rannoille


Skiathoksella on kuulemma 60 rantaa, osa niistä hyvinkin luoksepääsemättömissä paikoissa, toisiin pääsee vain meriteitse. Jokaiselle emme ehtineet ja koska löysimme heti alkuun muutaman mukavan, suuntautui matkamme aamupalan jälkeen joko bussipysäkille tai satamaan. Ensimmäisenä päivänä matkasimme Vromolimnosin rannalle bussikyydillä, päättäriltä kun lähdimme,  saimme istumapaikat . Myöhemmin niitä ei olisi ollutkaan, sillä bussi tuli täpötäyteen matkan varrella. Bussi kulki useamman eri rannan kautta ja ihmisiä tuli ja meni kyytiin ja pois.

       


Seuraavana päivänä keksimme venekyydin ja suuntana silloin Koukounarieksen ranta, joka osoittautui edellistä paremmaksi ja viihtyisämmäksi. Venekyydillä pääsi myös nopeasti ja vilpoisasti perille, joten tästä rannasta muodostui nopeasti ykköskohteemme. Etenkin , kun sieltä löytyivät hyvät palvelut, pari tavernaa ja kioskia, siistit vessat ja myös suihkut.

Koukounaries ja mustat joutsenet


Kolmas ranta olikin saari, Tsougria nimeltään ja näistä rannoista se kaunein ja hiljaisin ♥ Rantatuolipaikkoja oli ehkä 150  (?) , en laskenut. Vene vei aamuisin kolme lastia Skiathoksesta ja muutamat tulivat omilla veneillään, näkyipä siellä parkissa aika hulppeitakin aluksia. Näiden omistajat tosin taisivat nauttia purtensa mukavuuksista eivätkä rantautuneet laisinkaan.

Tsougria ♥

Tsougria

Tsougria


Suomalaisittain hauskalta kuulostava Kanapitsan ranta jäi kokeilematta, mutta kuulemma hyvä ranta sekin, suomalaisia siellä vissiin enemmän, koska Aurinkomatkojen hotellit sijaitsevat lähellä.

Rantapäivän jälkeen poikkesimme usein sataman vieressä olevalle "linnakesaarelle", joka oli saari kiinni mantereessa. Saaren huipulla on mukava kahvilla, josta oli aivan huikeat näköalat ! Ja ihanaa kreikkalaista juustokakkua ja kotonatehtyä sitruunamehua ♥

Näkymä linnakkeelta

Homemade fresh lemonada

Näkymä linnakkeelta

Greek cheesecake ♥


Olkoon tässä tällä kertaa, kuvia on taas miljoona ja valinnan vaikeus pukkaa päälle ☺
Lisää tulee ,kunhan keritään... Lomailu jatkuu osaltani vielä parisen viikkoa, Ukkokulta raahautui vuorotteluvapaansa jälkeen ensimmäiselle työpäivälleen tänä aamuna...
Ja loppuun huumoria, kuten Pitko sanoisi ;) venereissulla ei oikein tahtonut kampaus pysyä ;)
ja se harvinainen kuva Ukkokullasta, lupa saatu !