perjantai 31. heinäkuuta 2015

I ♥ Skiathos part II

Palataanpa vielä Skiathoksen tunnelmiin, kuvia olisi tietysti vaikka kuinka ja kerrottavaa paljon. mutta parhaimpia ne tunnelmat ovat muistoissa vain ♥

Tämä oli siitä harvinainen reissu, että Ukkokulta on muuttunut aamuvirkummaksi ja sain hänet mukaani rantsuun jo aamupäivällä ! Monella aiemmalla matkalla perheen miesväki on nukkunut puolille päiville ja liittynyt seuraani vasta lähempänä lounasaikaa ;)
Nyt oli Pojalla kaveri mukana ja he touhusivat vallan omiaan, rannalla heitä ei juuri näkynyt...Ruoka ja  juoma ovat tietysti pääosassa kohtalaisen paljon, se nyt vaan kuuluu asiaan :)
Kuten jo täällä kerroin , aamupala kuului majoitukseen ja söimme sen hyvällä halulla.
Aamupäivä meni lounasaikaan eli noin kahteen asti vedellä, frappeella ja ehkä suolakekseillä ja sipseillä, kahta viimeksi mainittua ihan vaan suolan takia. Auringossa oleillessahan on hyvä pitää huolta nesteytyksestä ja suolatasapainosta.

Rantapäivän jälkeen viiden - kuuden korvilla kipusimme yleensä linnakkeen kahvilaan sitruunalimonaadeille tai frappeelle ja ehkä sille juustokakulle ;). Tai menimme hotelliin parvekkeelle nauttimaan makeita kirsikoita ja viinirypäleitä sekä jotain pientä suolaista.

Illalla lähdimme yleensä liikkeelle kahdeksan korvilla, ensin aperitiiveille , jotka väliin olivat dia ouzo ke dia soda , väliin frappee tai himo frutu portokali ( = appelsiinimehu). Siinä oli mukava tuijotella maailman menoa ja ihmisiä , kuunnella pääskysten kiljuntaa ja katsoa hämärtyvää iltaa.
Vakipöytä löytyi kivasta pikku kuppilasta ostoskadun varrelta ja tutuksi tullut tarjoilija otti meidät aina hymysuin vastaan .Ravintoloita löytyi varmasti joka makuun ja valinnanvaikeus meinasi välillä iskeä, mutta aika hyvin selvisimme tuosta vaativasta jokailtaisesta tehtävästä eli ruokapaikan valinnasta. Se valintahan on aina (ainakin meille) ollut harmaita hiuksia aiheuttava tehtävä, mutta vuosien myötä olemme ehkä oppineet jotakin. Pöydän valinta sen sijaan on edelleen yhtä pulmallista !
Pääsääntöisesti kävimme joka ilta eri paikassa, poikkeuksena Marian ravintola. Sinne menimme toisenkin kerran, syynä poikkeuksellisen hyvä ja erikoinen valkosipulileipä ♥ Se oli niin suussasulavaa ja herkullista, että sitä oli pakko saada toisenkin kerran ! Ohuessa taikinakuoressa täytteenä juustoa, valkosipulia ja persiljaa (ainakin), näyttää tuossa kuvassa vähän kalalta ;)
Ravintola oli varsin kauniisti koristeltu maalauksilla, viihtyisästi ison lehtevän puun alla.


Poikien touhut poikkesivat omistamme melkoisen paljon ;D Molempien intohimona on lentäminen ja sattumoisin Skiathoksella on varsin erikoinen lentokenttä, lyhyt ja hieman kalteva, jotta koneet ehtivät pysähtyä. Koska pojat harrastavat ilmailua ( ultrakevyellä pienlentokoneella vielä tässä vaiheessa, mutta haaveena toki isommankin koneen lentäminen), kuluivat heidän päivänsä pääosin kentällä koneita bongailemassa. Puuha, johon eivät tuntuneet kyllästyvän, vaikka parhaimmillaan kolme kertaa päivässä tarpoivat parin kilometrin matkan kentälle. Tutustuivat muihin bongailijoihin, mm. romanialaiseen lentäjään ja hänen tyttöystäväänsä ja saivat mahtavia videoita ja kuvia kavereille näytettäväksi, ikimuistoinen loma heillekin ! Illat ja yöt taisivat kulua musiikkibaareissa ;)

Lasku ensin ...

...ja sama kone nousussa puolen tunnin päästä 

Ostoksia en juuri tehnyt , pari rantamekkoa ja muutaman rannekorun sekä pikku tuliaisia vanhemmille. Kuvassa jo aiemmin asukuvana nähty vaaleampi mekko ja myöhemmin samasta liikkeestä hakemani musta, josta ei tullut asukuvaa otettua. Molemmat ihanan vilpoisia hellekeleille ja säilytetään tuleville reissuille :)Kuvat olen koonnut pikkukollaaseiksi Instan kautta löytämälläni Layout- ohjelmalla, uusi tuttavuus minulle ja aika näppärä , kun kuvia olisi paljon näytettäväksi. Kuvia ei ole millään lailla käsitelty, en edelleenkään osaa/viitsi opetella ;)

Aurinko vilahtaa ulkona, nyt sinne kipin kapin ...