torstai 6. joulukuuta 2012

Tallinna

Nyt on suorastaan valinnan vaikeus postailun suhteen, sillä olen napsinut melkoisen määrän kuvia Tallinnan reissusta ja talvimaisemista ! Aloitan tuosta Tallinnasta, joka olikin ihana reissu <3 . Pääpaino matkalla oli rentoutumisessa hyvän ruuan ja juoman parissa, joulutori sittenkin sivuseikka ;) . Vaikka odotinkin joulutoria, oli se pienoinen pettynys. Kojut olivat niin samanlaisia , täynnä kyllä sinänsä kauniita neuleita , lähinnä pipoja ja tumppuja ja huiveja. Jonkin verran koruja ja loput sitten joulukoristeita ja niitä glögikojuja, joita pienelle torille mahtui ainakin kymmenen...

Kuvat kertokoon matkan vaiheista ;) Ukkokullan kuvankin sain laittaa, kun on vissiin sellainen hassutus, ettei siitä kukaan tunnista :DYlläolevat ovat siis alkutaipaleelta, junalla Helsinkiin ja sieltä ratikalla nro 9 sopivasti asenan vierestä suoraan Tallinkin satamaan , ihan viereen. Tosin maalaisina hyppäsmme yhtä pysäkkiä ennen ratikasta, jonka päättäri onkin satamassa ;) Junan ikkunasta näkyi talvista maisemaa, joka tällä kertaa oli ihanasti auringon valaisemaaSatamassa otimme tietysti matkanaloituskuoharit - ja laivassa toiset. Jaa kenelle se kolmas pullo on ? No laivalla oli tietysti kolme kahden hinnalla - tarjous, joka piti hyödyntää !

Matka sujui mukavasti ja pääsimme nopeasti taksilla satamasta Tallinnan Vanhassa kaupungissa sijaitsevaan hotelliimme, Telegraafiin, joka oli aivan ihastuttava <3! Huoneemme oli ylimmässä eli kuudennessa kerroksessa, mukava ja lämminhenkinen, josta oli kaunis näköala yli kattojen . Huoneen katto oli hauskasti viisto, antoi kivan ullakkomaisen tunnelman.
  Noiden vanhojen puhelimien mukaan oli hotellikin nimetty ja niitä olikin vähän joka puolella näytillä. Asukuvakin pääsi mukaan, vaikka onkin niin tummaa, ettei juuri selvää saa. Kaikki oli mustaa: kapeat farkut, ohut liehuvahelmainen paita ja tuo "prätkätakki" , molemmat KappAhlista ja farkutkin taitaa olla sieltä. Kyseinen liike kun on työpaikkani kulmalla ja siellä tulee ymmärrettävästi poikettua ohikulkiessa ;)

Alla muutama kuva joulutorista, joka oli tuolloin illalla varsin tunnelmallisen näköinen. Sen sijaan seuraavana päivänä otetut kuvat näyttävät aika harmailta ja valjuilta.

Huh, kuvia on niin paljon, että taitaakin tulla pitkä tarina ! Toivottavasti jaksatte katsoa vielä loput eli tärkeimmät : ihana ruokapaikkamme Ravintola Ribe , jossa ruokailimme myös edellisellä Tallinnan reissullamme<3. Ihana tunnelma, loistava palvelu ja suussasulavat , ihastuttavat annokset - mmmm !
Söin alkupalaksi ankanmaksaa ja syysomenaa . Tuohon ankanmaksaan  vai olikohan silloin hanhenmaksaa ? tutustuin jo edellisellä Riben reissulla, silloin se oli hieman toisessa muodossa , ihanaa jo silloin. Nyt , jos mahdollista , vieläkin suussasulavampaa ! Ukkokulta söi kampasimpukoita ja osterivinokkaita  ja kehui myös ne maasta taivaaseen :). Pääruuaksi valitsimme molemmat lampaanniskaa ja kyllä olikin oiva valinta !
 Tuo alempi kuva pääruuasta ei kyllä tee enää oikeutta ruuan kauniille ulkonäölle - joku ahne tyyppi aloitti syömään ennenkuin muisti kuvata ;) Jälkiruuaksi söimme paahtovanukasta ja se meinasi vielä kielen mennessään... oli ihan siinä hilkulla , etten tilannut toista :D . Viinit annoimme tarjoilijan valita jokaiseen ruokaan sopivaksi ( perinteisen punaviinipullon sijasta) ja täytyy sanoa, että hän osasi kyllä asiansa, niin loistavasti viinit täydensivät ateriakokonaisuutta. Kerta kaikkiaan täydellistä, suosittelen lämpimästi!Nuo roikkuvat lusikat ja haarukat muodostivat hauskan lampunvarjostimen . Tämä Ribe muuten sijaitsee Venekadulla, aivan hotellimme vieressä. Taktinen valinta :D jos ei olisi jaksettu muuta kuin kieriä hotellihuoneeseen ;). Jaksettiin kyllä mennä vielä baariinkiin, siitä lisää myöhemmin, samoin kuin seuraavasta päivästä. Tällä välin hyvää Itsenäisyyspäivää meille kaikille! Kynttilät ikkunaan ja Linnan juhlia / Tuntematon sotilas, lämmin huopa ja ehkä vähän glögiä ja pipareita !