keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulutunnelmia Tapaninpäivänä


Jouluaattona suurin ilo oli rakkaiden läheisten läsnäolo  <3 !
Taisi olla jo viidestoista vuosi, kun keräännyimme aattona meille joulupöytään.
Perinteiseen tapaan kävimme ensin kahdentoista aikaan vanhempieni luona joulupuurolla, mukana olivat veljeni vaimoineen, meidän perhe ja vanhempani. Aivan yhtä perinteiseen tapaan kinastelimme siitä, kuka saa mantelin vai nielaisiko joku sen vahingossa ;) Tällä kertaa taisi käydä niin, että manteli jäi kattilan pohjalle, liekö äiti tai isä saanut sen aamupuurossaan?
Puurot syötyämme lähdimme omaan kotiimme valmistelemaan illan juhlapöytää .

Meille on jäänyt Pojan lapsuudesta sellainen tapa, että lahjat jaetaan jo varhaisessa vaiheessa. Tämä oli varsin käytännön syistä johtuvaa, sillä pikkupoikana ollessaan ei hän kyennyt jännitykseltään syömään suupalaakaan, ennen kuin joulupukki oli käynyt. Tapa on säilynyt tähän päivään, vaikka saattaisi olla, että kärsivällisyys nykyisin riittäisikin :)

Aaton ruokapöytään kävimme illan hämärtyessä ja siinä viivähdimme pitkään.
Illan menu onkin jo ollut täällä näytillä. Jälkiruokabrulee onnistui hienosti ja liekitinkin toimi moitteettomasti , niin tuli rapea pinta herkkuun !

Joulupäivä meni sitten laiskotellessa, suklaata syöden ja  elokuvia katsellen. Katsoimme mm. Ukkokullan joululahjaksi saadun " Tie pohjoiseen"  . Meistä aktiivisin oli Poika, joka kävi luistelemassa ja testaamassa lahjaksi saamaansa uutta jääkiekkomailaa.
Lahjat olivat tänäkin vuonna ihania ja niin runsaita, että jälleen kerran sitä miettii, onko oikeasti ollut näin kiltti ?!
Eiköhän tämäkin päivä mene eilisen malliin, viimeisiä kinkunrippeitä voileivän päälle asetellen ja käsi käyden suklaarasialla... Kinkku olikin sopivan kokoinen, kun loppu alkaa jo häämöttää. Lohta vielä riittää tällekin päivälle ja saattaa olla , että mennään kaloilla tämä päivä, alkaa tuo maha painaa...

Ihanaa Tapaninpäivää ja vuoden viimeisiä päiviä kaikille meille !
Posted by Picasa