sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sadepäivän piristykset , kirpparilöytö ja mulla on pulma

Eilinen päivä oli vielä ( muistaakseni ) kaunis ja aurinkoinen, tänään harmaa viitta on roikkunut yllämme koko päivän. Aamulla satoi hervottomasti vettä, tuntui , ettehi loppua tulekaan. Onneksi oli muita touhuja, kuten pyykkitupa varattuna .
Olen kuitenkin sellainen sään mukaan eläjä, että sadekelin aikana ei vaan huvita mikään !

Sataa ...


Olis aikaa silittää kertynyttä pyykkivuorta matalammaksi, siivota kaapit ojennukseen ja lajitella kynsilakat vaihteeksi järjestykseen. Mutta kun ei huvita !
Niinpä sitten vain vuoroin pelailin Candy Crushia ( ei edistynyt) ja selailin blogeja ( ei jaksanut kommentoida, hyi mua ! uusi yritys hetken päästä ). Kulutin aikaa .
Onneksi sade kuitenkin ymmärsi laantua tihkuksi ja päätin poiketa pitkästä aikaa kirpparilla.
Matkan varrella piti kuvailla näitä kenties jo viimeisiä väripilkkuja
Kirpparillakin oli jotenkin hiljaisen oloista, olihan siellä muutama ihminen kiertelemässä , mutta ei normaalia sunnuntain kävijämäärää. Onnekseni  monen myyntipöydän yllä roikkui -50% lappu ☺
Löysin kivan näköisen Voglian jakun, ohutta materiaalia ja kokolapuista päätellen melkoisen vähän käytetyn. Ja kun se nyt oli puoleen hintaan , jota sitten loppupeleissä jäi 4 e, niin otin sen sitten.

Vajaamittaiset hihat ja laskoksia 

Läpikuultavan ohutta
Kauaa en sitten tuollakaan reissulla viihtynyt, ostos mukaan ja kotiin lämpimään. Onnekseni viikolla kolahti postiluukusta uusimmat lehdet, Olivia ja Elle, Trendi vielä heräteostoksena , siellä ne kotona odottelivat lukijaa. Kai tää sadepäiväkin tästä ...


Ja sitten se pulma :
Ehkä, luultavasti, toivottavasti lähiaikoina on tilaisuus, johon voisi pukeutua vähän fiinimmin ja laittaa ne korkkaritkin jalkaan. Mutku : pukukoodi on "tumma puku " eikä mulla ole mitään päälle pantavaa ! 

Googlasin tietysti ja vastauksia tulikin, tässä eräs määritelmä, lainattu täältä:
" Kun pukukoodi on tumma puku tai smokki, nainen pukeutuu iltapukuun, joka pituudeltaan maksimissaan on jalkapöydän päälle, nilkkamittainen tai balleriinamittainen. Myös lyhyt puku käy muodin ja tilaisuuden luonteen niin salliessa. Lyhyt pikkumusta on oikein hyvä iloisissa smokkijuhlissa ja coctailtilaisuuksissa. "

No okei, tämä selvä. Toivottavasti ovat iloiset juhlat kumminkin ;)
Balleriinamittainen ? Hmm- eikös se ole aika lyhyt se tutu- sellainen Carrie - hame ?
No ei vaan kuulemma pohjemittainen :)

Yllämainittu ohjeistus jatkuu pätkittynä  näin:
- juhlavasta materiaalista valmistettu yksiosainen tai kaksiosainen iltapuku > hankittava, sillä omistan vain arkisista materiaaleista valmistettuja
- voi olla myös juhlava housupuku  > hyvä ajatus, sille voisi jatkossa löytyä enemmän käyttöä ?
- kenkinä sirokorkoiset avokkaat tai sandaletit > korkkarit kunnossa ☺ne ainoat
- iltalaukku on siro, kädessä kannettava pieni laukku joko nahkaa tai kangasta > ja mihinkähän mä sitten laitan ne kaikki tarpeelliset tavarani ? Käykö crossbody ?
- käsineitä ei yleensä käytetä, mutta pitkän tai nilkkapituisen puvun kanssa voi käyttää puolipitkiä,      kyynärpään alle jääviä hanskoja ja balleriinapituisen kanssa lyhyitä hanskoja > sekavaa, ehkä ei...
- sukat ohuet, asun väreihin sopivat, kuvioidut, metallivälkkeiset tai tummasävyiset, aina kuitenkin  joko samanväriset tai vaalemmat kuin kengät  > musta mekko, mustat kengät = mustat sukkahousut ?
- korut voivat olla aitoja tai tyylikkäitä pukukoruja > näistä ehkä selviän kunnialla
- päällysvaatteena tyylin mukainen , juhlava, vuodenaikaan sopiva takki,viitta tai saali, talvella turkki  tai turkisjakku > kun vain saisin sen viittani valmiiksi, se olisi sopiva  vaihtoehto.

Löytyisköhän teiltä rakkaat sisaret ( ja veljet ?) ihan konkreettisia ehdotuksia  puvuksi ? Sellaisia, jotka sopisivat tällaiselle ei ihan missimittaisellekin ☺
Vinkkejä vastaanotetaan ilolla !
( vai olisiko vaan helpompaa olla kotona ...)