" aamupalaksi ".
Pizzataikina ( uunipelti)
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
loraus öljyä, puolisen desiä
1/2 tl suolaa
jauhoja ( 4-5 dl) käytin ihan vehnäjauhoja, mukanahan voi olla muitakin jauhoja ja joku sanoo, että durum- vehnäjauhot olisivat pizzaan varsin sopivia ( en ole kokeillut, vielä)
Kuumensin veden aikas kuumaksi ( ohjeen mukaan yli 42 asteeseen). Jauhoihin olin sekoittanut kuivahiivan ja lisäsin sen hissuksiin veteen. Tein vähän löysemmän taikinan tällä kertaa kuin tavallisesti, käsittely oli vähän hankalampaa, mutta sain toivomani ohuen pohjan aikaiseksi.
Loraus öljyä loppuvaiheessa sekaan ja nousemaan taikina pääsi reiluksi tunniksi.
Täytteeksi laitoin Pirkan basilika-tomaattimurskaa oreganolla vahvistettuna, kinkkua suikaloituna, tuoreita herkkusieniä, ananasta, pikkutomaatteja ja juustoraastetta. Uunissa 225 astetta n. 15 min.
Edellisen kerran paistoin samassa lämpötilassa siten , että uunin alaosassa oli kuuminta ja silloin pohja oli mielestäni parempi, rapeampi.
Hyvää oli !
Käväisin eilen Tullintorilla pikipäin, mitään erityistä en saanut aikaiseksi, mutta Seppälän Outletistä ostin pari kynsilakkaa - yllätysyllätys ;) Yhteensä kolme euroa, pahasti en tuhlannut !
Marjapuuron värinen lakka pääsi tänään kynsille, aika söpönen mielestäni ♥ Keltainen saa odottaa keväistä auringonpaistetta, nythän sitä ilopalloa ei ole näkynyt, lunta sitäkin enemmän !
Matto on roikkunut tuossa jo ainakin kaksi viikkoa - luulisi jonkun kaipaavan ? |