sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Haasteellista munankeittoa

Sain haasteen ystävältäni Katjalta Nainen Talossa - blogista , kiitos Katja , tästä lähtee :)
Alkuperäinen haaste on julkaista viitenä eri päivänä viisi eri kuvaa omasta arkielämästä, mutta koska Katja oli käsitellyt aiheen luovasti ja julkaisi kaikki viisi kuvaa samana päivänä, taidan varastaa idean . Siksi, että en luultavasti muistaisi / ehtisi viitenä päivänä palata aiheeseen. Ja laskupäätä minulla ei taida olla lainkaan, kuvia taitaa olla enemmän kuin viisi ...
Haasteen voi ottaa vastaan kuka tahansa aiheesta innostuva, vinkkaahan minullekin , jos tartut toimeen, käyn sitten kurkkimassa !

Herään arkiaamuisin noin kuuden korvilla, kello soittaa ( jos ehtii ) 6-6.30 normaalisti. Mitä lähemmäksi kesää mennään ,sitä aikaisemmin herättää sisäinen kello - tai ikkunalaudalla sirkuttavat varpuset , rapistelevat varikset tai sitten vaan ihanan auringon valo ! Harvoin osaan nykyään nukkua pidempään, viikonloppuisinkin herään seitsemän - kahdeksan korvilla viimeistään. Aamut ovat leppoisia, kun aikaa on riittävästi ennen töihin lähtöä . Joskus tosin tulee lorvittua liiankin kanssa ja tulee kiire lähtö ;)
Aamun ensimmäinen askare on laittaa munat kiehumaan ja se on tarkkaa puuhaa . Laitan kattilaan hanasta lämmintä vettä, sinne XL - kokoiset munat ja levy päälle. Kun kiehuminen alkaa, lähtee kello käyntiin, sekuntipeliä nääs :) Mene munalla töihin on iskostunut ammoisina aikoina mieleen ja toimii yhä !

         
Lopputuloksena täydellinen munankeltuainen<3 


Sillä välin , kun munat kiehuu , voi näpsäistä parit kuvat auringonvalosta , jos siis paistaa. Jos ei paista , ei yleensä huvita kuvata , vaan siirryn suoraan kattamaan pöytää ja silmäilemään Aamulehteä tai uutisia tekstiteeveestä.

         

Ennen töihin lähtöä voi vielä leikkiä hetken peilin edessä ja etsiä sopivia kuvakulmia, jos ehtii , tosin useimmiten ei ehdi .  Tässä pari otosta viime viikolta. Kuvittelin, että voisin ottaa kotona enemmän  asukuvia, mutta peili mokoma heijastaa puoli huushollia, joten pitäisi olla aina siistiä - krrhöm...

        
Työpäiväni on pitkälti asiakastapaamisia ja koneen näpyttelyä, ei mitään kuvattavaa. Voisin toki kuvata työpisteeni näppiksen ja meinasin sen tehdäkin, mutta huomasin sen olevan niin sika likainen , että se pitää heti huomenaamulla putsata . Siinä , jos missään, varmaan basiliskot jyllää !

Kuva Teinipojan näppiksestä, joka on paljon hienompi kuin töissä - ja ainakin tällä hetkellä puhtaampi :)

Illalla kotona odottaa Ukkokullan laittama ruoka , yleensä itse tehtyä, joskus äitien kurmeeta ;) Kaikesta olen kiitollinen, sillä minä pääsen sillä kohtaa helpolla : ei kaupassa jonottamista eikä pähkäilyjä nopeiden ruokien suhteen . Mii laik <3 !
Mulle jää sitten jälkien siivous - en valita ! - ja tiskien keruu ja sen sellainen pikkupuuha. Koska olen laiska siivouspuuhissa, käytän mahdollisimman helppoja apuvälineitä , kuten aina valmiita puhdistusaineita.

Valmiina taistoon !
Kaikille pyykeille ...
  Nämäkään tuotteet eivät ole mainontaa, sattuvat olemaan käytössäni juuri tällä hetkellä ja useimmiten.

Päivä kääntyy kohti iltaa, aika rentoutua sohvalle katsomaan televisiota, kutomaan, pelaamaan pari peliä Candy Crushia, lukemaan kännykällä muiden blogeja, kommentoimaan , vastailemaan kommentteihin. Siinähän se ilta vilahtaakin ja on taas nukkumaanmenoaika :)

Rentouttavaa - ja koukuttavaa ;)


Mukavaa sunnuntain jatkoa ja hyvää alkavaa viikkoa <3