lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kalojen kanssa kylvyssä

Ei nyt sentään kokovartalokylvyssä , mutta jalkahoidossa :D 
Ihana ystäväni muisti taas meitä ja oli varannut extremeurheilua vähän erikoisemman pedikyyrin merkeissä . Tampereella on avattu " Calellafish " - niminen jalkahoitola , jossa hoidon suorittavat ahnailla suillaan pikkuiset kalat. Olen näitä hoitoloita nähnyt mm. Barcelonassa ja varmaan noni muukin , en ollut vielä uskaltanut kokeilla .
Torstaina töiden jälkeen menimme nelisin siis jalkojamme hoidattamaan.
Paikka sijaitsee Tuomiokirkonkadulla ja siellä on tilaa kuudelle hengelle kerrallaan. 
Ennen hoitoa jalat pestään (itse) ja jaloissa ei saa olla haavoja tms. Pesun jälkeen istahdetaan altaiden yläpuolella oleville pehmustetuille penkeille ja vasta sitten lasketaan jalat altaaseen. 
Ja mikä kuhina alkoikaan käydä, kun useampi kymmenen kalaa ryntäsi ahneesti jalkojen kimppuun ! Alkuun vähän kutitteli , mutta siihen tottui nopeasti ja hoito alkoi tuntua vallan kivalta. Taustalla soi rauhoittava musiikki ja seinillä oli rantakuvaa. Kalat saivat napostella puoli tuntia, jonka jälkeen jalat nostettiin pois altaasta ( pari fisua roikkui vielä hetken varpaissa ) ja kuivattiin. 
Täytyy sanoa , että pehmoiset olivat jalat käsittelyn jälkeen ja ainakin hetken tuntuivat erityisen keveiltä :) saatanpa mennä toistekin !
Kalatkaan eivät kuitenkaan jaksa olla koko päivää tästä erikoisesta ruuastaan kiinnostuneita , vaan niiden täytyy pitää välillä puolen tunnin taukoja ;)
Jalkaparat ovat vielä talven jäljiltä kalmankalpeat , mutta tänään yritin niitä auringossa jo vähän värittää :)