sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kyä lähtee ...

... tästä - meinaan kesähameen ompelu :) Kieli keskellä suuta aloitin kaavojen piirtelyn ja ensimmäinen ongelma ilmeni heti ! Miten ihmeessä tuosta viivojen viidakosta löytyy mun hame ?! Meni tovi jos toinenkin ennenkuin onnistuin löytämään hamekappaleiden ääriviivat punaisten ja mustien, pisteellisten ja pisteettömien, katkoviivojen ja nelikulmioilla merkittyjen viivojen sekamelskasta ... Pikkuhiljaa vanhat opit kuitenkin palautuivat mieleeni ja homma rupesi sujumaan. Pientä päänvaivaa aiheuttivat mm. keskietu (  langansuunta oli sentään selvää ) ja eri kokojen merkinnät. Tosin oli sinänsä helppoa, kun valkkasi aina sen reunimmaisen, isointa kaavakokoa kun käytän ;)


Vaikka kuinka koitin olla tarkkana, meni kankaanleikkuussa sen verran pieleen, että leikkasin hameosat vähän turhan pitkinä :( Ajattelin , että voinhan sitten niitä sopivaksi lyhennellä, mutta unohdin, että kangas oli kaupantätin toimesta aikas tarkkaan mitoitettu. Niinpä suunnittelemani taskut jäävät joko kokonaan pois tai vaativat uuden reissun kangaskauppaan. Onneksi hokasin, että vyötärökaitalekin tarvitaan ja muistin siihen varautua ;)
Ompelukoneeni on lähes 40 vuotta vanha. Eipä tällä mitään ihme juttuja saa tehtyä, mutta kutakuinkin suoraa saumaa ( riippuu vähän myös koneenkäyttäjästä ) ja siksakkia kykenee vanha Student vielä saamaan aikaan. Edellyttäen , ettei yritä ommella kovin paksuja tai toisaalta liian ohuita kankaita. Puuvilla sujuu onneksi varsin mukavasti :)

         
Mukavaa puuhaa , kun näkee kättensä jäljen  <3 ! Aikaa kyllä saa kiitettävästi kulumaan, väliin piti syödä pikkuisen välipalaa , ihan vaan omenaa. Vannon, ettei hameeseen tullut reikää :)
Viimeisessä kuvassa hame on jo melkein valmis, enää helman ompelu ja sitten se vaikein koetus - napinläpien ompelu , hui ! Napit on vielä ostamatta ja isoja taskuja tuohon mietin , katsotaan mihin kärsivällisyys riittää . Aina kun pitäisi saada niin nopeasti valmista !

        
Töissä on pitänyt melkoista haipakkaa, illat on vähän venyneet , joten kirjoitustahti on ollut vähän vaisua. Luultavasti tästä eteenpäinkin mennään yhtä lujaa ja saattaa olla välillä hieman hiljaiseloa täällä päässä.
Mutta lueskelen kyllä ahkerasti teidän blogejanne, joskaan en ihan joka kerta jätä puumerkkiäni ;)
Keväistä viikkoa kaikille, tänään ainakin on ollut ihana leppeä ilma, vaikkei aurinkoa ole paljon näkynyt !