maanantai 14. heinäkuuta 2014

Valencia Bioparc ja Tiedepuisto

Olen kertonutkin, että tapanamme on käydä eläintarhassa matkoillamme, mikäli sellainen kohteesta löytyy ja näin teimme Valenciassakin. Eläintarha olikin miellyttävä yllätys ja tähän mennessä paras, missä olen käynyt!
Biopark sijaitsee kaupungin laitamalla , vanhan joenuoman vieressä . Se on rehevä ja eläimillä näyttää olevan siellä hyvät ja varsin vapaan näköiset olot. Hämmästelimme sitä, että monet eläimet olivat aivan käden ulottuvilla eikä välissä ollut isompaa aitaa tai vallihautaa.

Ympäristö oli erilaisilla ratkaisulla saatu varsin viihtyisäksi ja toden tuntuiseksi, siellä oli mm. jostakin keinomateriaalista tehtyjä isoja puita sekä kivirakennelmia luonnon materiaalien seassa hyvässä sopusoinnussa.

Vanhan joenuoman rehevät rannat

Taustalla uudenaikaista arkkitehtuuria

Rento ja kevyt asu oli tarpeen ;)
Olimme liikkeellä iltapäivällä, tietysti kuuminpaan aikaan, sillä Teinipoikaa oli vaikea saada liikkeelle kovin aikaisin ;) Osa elämistä oli tietysti tähän aikaan päivästä levolla varjoisassa paikassa, mutta ei se meitä haitannut. Väkeä ei ollut kovin paljon, joten alueella oli mukava kuljeskella.

Haikaroiden altaassa uiskenteli suuria kalojakin

Tämä veitikka oli aivan jalkojeni juuressa !

Varsin aidon näköisiä eikö vaan ?

Aito puu vai ei? En ole vieläkään varma :)

Kylläpäs ramasee !
Nuo madagaskarin kissamakit olivat ulkoilutilassa, johon yleisö pääsi sisään eli apinat olivat aivan käsin kosketeltavissa ( joskin koskea ei tietenkään saanut). Siellä ne leikkivät ja hyppivät joukossamme, pääsi ihan safaritunnelmaan ;)

Tämä karvainen  sukulainen ja tuo maailman myrkyllisimpiin  sammakoihin kuuluva Phantasmal poison frog olivat sentään lasin takana , joskin karvanaama näytti aika kiltiltä ja selvästi vähän poseerasikin meille.


Väsyttää...

Norsuillakin oli kiva uima-allas vesiputouksineen 
Näidenkin välissä oli vain muutama metri ja matalahko
vesioja !
Lajia en tiedä, mutta kaunisvärinen ♥

Kirahvit on jotenkin suloisia :)


Tiedepuistossa kävimme myös ja silloin oli se reissun ainoa sadepäivä. Sade vähän rajoitti kulkua, sillä vaikka oli lämmin, ei tullut sateessa talsittua ihan koko isoa aluetta läpi. Kävimme akvaariossa ja pikaisesti katsomassa delfiinit , joita olisi seurannut pidempäänkin, mutta siihen kohtaan sattui melkoinen sade ja tuulisuma . Laitanpa tähän kokeeksi haivideon, toivottavasti näkyy. Teinipojan mukaan varsinainen harrastelijan moka näkyy videon lopussa, kuvan siirto ihmisten jalkoihin - hohhoijaa- tunnustan ;)


Upeita rakennuksia- ja harmaita pilviä

Kaik on kallellaan ;) päivän asu


Meiltä jäi varmaan paljon näkemättä tuolta Tiedepuistosta, mutta josko sitten ensi kerralla ;)
Parempi kuvia paikasta löytyy googlettamalla, jotenkin tuo harmaa ilma ei oikein innostanut kuvaamiseen ja saalis jäi niiltäkin osin melko laihaksi.

Seuraavalla kerralla vielä hieman ruokakuvia, kaupunkia ja pari asukuvaa, näkemisiin !
Lämpimät päivät jatkunevat, joskin vähän ukkosta povattu , ilma onkin aika painostava...