tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen pulled pork ja muita herkkuja

Laiskanpulskeaa tiistaita :)
Pääsiäishidastelu jäi päälle, onneksi on tänään vielä vapaapäivä , ei vaan jaksaisi nousta ja pukea ihmistenilmoillavaatteita päälleen ;)
Pyhät olivat rentoutumisen aikaa ja ihanasti tarpeeseen. Ruuanlaittokin oli hidastelua ja sunnuntaina mun vuorollani tein pulled porkia eli nyhtöpossua , jota ei oltu aiemmin itse kokeiltu ( miten niin jälkijunassa ?).
Ostin reilun kilon kassleria ja tein marinadin ihan Snellmanin sivulta löytyneen ohjeen mukaan. Yön yli jääkaappiin muhimaan ja aamulla uuniin 120 asteeseen. Ja sitten oli aikaa taas löhötä :)
Noin tuntia ennen oletettua valmistumisaikaa esikeitin Rosamundat ja aloin valmistella soosia. Colakastikkeeseen tuli tuo aiemmin mainittu marinadi pohjaksi ja kolmisen desiä kokista. Seos sai sitten hiljaksiin tekeytyä ja sakeutua. Koitin sitä välillä maistella, kamalan tujulta tuntui ja kun hajukin oli paha ;) olin jo valmis Kotipizzareissulle ! Tuo haju tuli savunmakuisesta ( ja muistinko sanoa hajuisesta) BBQ - soosista , jota marinadiin laitettiin.
Kiiltävää ja nättiä kyllä muuten !
Reilu kuuden tunnin paistelun jälkeen liha oli valmista, lusikka painui nätisti lihaan. 
Uunista pois ja folioon odottelemaan , uuni 225 asteeseen. Rosamundat puoliksi , sively öljyllä ja puolikkaat uuniin puoleksi tunniksi. Loppuvaiheessa ripottelin pinnalle juustoraastetta sulamaan. 
Pottujen valmistuessa revin possunlihan kahdella haarukalla , nyhdetyksi. 
Lautasille possua , johon soosia päälle , pottua ja salaattia , oli nam ! Niin nam ja niin kiire syömään, että valmiin ruuan kuva unohtui ... Kolmen nälkäisen miehen ja yhden nälkäisen naisen avulla jäi jäljelle vain tyhjät astiat, ei voinut edes lavastaa ruoka-annosta ;D
Tätä teen toistekin, kastike oli hyvää eikä enää valmiina haissutkaan pahalle ;)

Maanantaina kahviteltiin isovanhempien kanssa, kahvipöytään tein täytekakun , joka onnistui myös mainiosti. Poika söi ennen lähtöään vielä viimeisen palan. 


Sisäfileellä, halloumjuustosalaatilla ja sipsiperunoilla herkuteltiin jo lauantaina, pihvit on Ukkokullan heiniä . Sipsiperunat on leikattu ihan ohuiksi ja paistettu rasvakeittimessä. Huippuhyvä ateria ❤️


Onneksi sain kukkia, kun omat kukkaostokset meni mönkään, kaikki lähikauppojen kukat kun oli myyty lauantaina niitä etsiessäni. 

Arvatkaa, mitä aion nyt tehdä ? Oikein, laiskotella ! Huomenna taas töihin, mutta lyhyeksihän tämäkin viikko jää , tähänhän alkaa tottua ... 
Mukavaa viikonjatkoa , aurinkoa ja lämpöähän on luvassa ❤️