maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäispuuhia

Pääsiäisen vietto vetelee viimeisiään, huomenna taas paluu arkeen. Pyhät ovat menneet leppoisasti , aikalailla suunnitelmien mukaan eli ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Ukkokullan kanssa teimme auringonpaisteisia kävelyretkiä Näsijärven rannalla, molemmat kävimme muutaman kerran kuntosalilla ja olemme jääneet koukkuun kännykkäpeliin nimeltä Bejeweled...tätä peliä on veivattu ihan vaan muutamaan kertaan ;)

Pääsiäisen kynnet oli maalattu keväisillä väreillä, juuri poistin lakat, kun töissä nuo ei oikein taitais olla suotavat :D Vähän sovinnaisempaa työmaalle, kiitos, kohta siis lakkaillaan uudelleen. Nämä sopivat kyllä mainiosti pääsiäisen pöytäliinan  väreihin !


Kävelyretkillä ihanaa oli huomata, että lumet sulavat vauhdilla auringon lämmittäessä ja luontokin alkaa heräillä hiljalleen, vihreää pukkaa viimevuotisten kuivien lehtien ja risujen seasta :) ihanaa !

       
Herkkuja syötiin, lammasta pitkänäperjantaina (lampaanfilettä ja valkosipulikermaperunoita - aah), kanaa ja possua muina päivinä Tänään kahvittelimme äitini, isäni, vanhemman poikani      ( jes ! tuli pitkästä aikaa käymään <3 ) ja Ukkokullan äidin kanssa,  kakunkin leivoin. Päälinen on Sarpun blogista bongattu mangososehyydytys, kakkupohja tuttu perinteinen ja välissä lemon curdia, sitruunarahka-kermaseosta ja mangososetta , raikas ja pääsiäisen värinen . Vähän muotopuoli, mutta vakuutan, ettei vaikuttanut makuun ! Päivän sapuska olikin tuttujen jälkeen Kotipizzan tekeleitä :)

        
Maija- anoppi toi tuliaisena upean orkidean, sanoi , että voi kestää kuusikin viikkoa kukassa , tätä kyllä meikäläisen hoidossa epäilen...Sovittiin Ukkokullan kanssa, että molemmat hoitaa ja kastelukerrat merkataan allakkaan, jottei kastella pilalle. Saas nähdä onnistutaanko parissa viikossa kukka tuhoamaan vai pysyiskö pidempään - toivottavasti, kaunis on ja sopii oivallisesti meidän väreihin. Lähikuva ei anna ihan oikeaa sävyä.


Nuo kirjahyllyt ja muut roippeet sais poistaa tuosta kukkaa rumentamasta, sävy tässä aikas oikea.
Kirpparillakin kerkisin pariin otteeseen piipahtaa, onneksi tuo meidän nurkilla oleva Bonus- kirppis oli ihanasti joka päivä auki niin ei mennyt viikonloppurutiinit ihan sekaisin ! Matkaan tarttui pari huivia, olen yrittänyt opetella niitä käyttämään, lähinnä työasujen kanssa. Ruutuja, pinkki-valkoinen piristää vaikkapa harmaan liivimekkoni ja musta-valkoiselle on aina käyttöä. Nämä molemmat ovat pitkänmallisia, uusia (!) ja puoleen hintaan , joten olin vallan tyytyväinen saaliiseeni.:)


Nyt pitänee lakkailla kynnet työkuntoon ... Hyvää viikonjatkoa !