tiistai 20. marraskuuta 2012

Joulun odotus alkakoon

Tänä vuonna se on hiipinyt sydämeeni tavallista aikaisemmin, joulun odotus, vaikka ulkona ilma on edelleen marraskuisen harmaa eikä lumesta ja pakkasesta ole tietoakaan. Lieneekö syynä aktiivinen blogien seuranta, joissa jo monessa on ollut esillä joulukoristeita, joululahjaideoita ja ruokaohjeita?

Perinteisesti minun joulun odotukseni on alkanut pikkujoulusta, jolloin olen ottanut joulukoristeet esille ja pikkuhiljaa ripotellut niitä paikoilleen. Itsenäisyyspäivänä olen leiponut piparit, jotka on syöty lähes kokonaan ennen joulua ja ne viimeiset löytyvät kaapin kätköistä pääsiäisenä...
Lomaa olen pitänyt joulukuun alkupuolella tai puolivälissä, silloin olen valmistellut laatikoita pakkaseen ja hoitanut isommat siivoukset. Tosin olen viime vuosina uskonut Marttoja enkä siivonnut kaikkia komeroita ja kaappeja, koska en aio niissä jouluani viettää ;)

Joulun kohokohta on jouluaatto, jolloin rakkaimmat ihmiseni kokoontuvat kaikki yhteisen pöydän ääreen kotiimme. Toki aaton rituaaleihin kuuluu myös riisipuuron ja rusinasopan syönti vanhempieni luona sekä epätoivoinen mantelin metsästys riisipuurosta :) Kelle manteli sattuu lautaselle, saa nauttia onnellisesta tulevasta vuodesta. Puurokin tulee syötyä yleensä liki loppuun, koska mantelin on tapana piileskellä viimeisissä kauhallisissa. Tai sitten sitä ei löydy laisinkaan, kun joku mokoma on sen jo nielaissut- eikä kukaan tietenkään tunnusta.

Joulukortit olen viime vuosina väsännyt itse. Olen usein päättänyt, " etten taida enää tänä vuonna jaksaa ", mutta jotenkin vaan käsiini tarttuu Tiimarista korttipohjat ja muut tykötarpeet. Ehkä siis vielä tänä vuonna?

Harmi, kun ei vielä ole lunta ja pakkasta, että saisi kauniita ulkokuvia , toki hieman valoakin olisi suotavaa. Tosin Poika pelotteli, että IPhone 4 S lakkaa toimimasta yli 10 asteen pakkasessa...mulle riittäisi muutenkin ihan pikkupakkaset, en ole kylmän ystävä !

        

        
Sokoksen jouluikkunasta napsin nämä muutamat kuvat lasin läpi. Keskustorin kuusikin on tuotu paikalleen, täytyisi käydä kuvaamassa , samoin Stokkan jouluikkunat. Jouluvaloja alkaa näkyä ihmisten pihoissa ja parvekkeilla, iltakävelyllä voisi käydä niitä kurkkimassa  !

Ihanaa viikonjatkoa ja joulunodotusta meille kaikille! 
PS. Huomasithan, että nyt voit liittyä näppärästi lukijaksi!