torstai 24. tammikuuta 2013

Tarttuvaa mummoilua

Muutama päivä sitten katselin kauniita kukkakuppeja Katjan Nainen Talossa -blogin sivuilta ja uhkasinkin silloin kopioida idean ja ottaa kuvia meidän kupeistamme. Kiitos vinkistä Katja ;)

Arkikäytössä meillä on yleensä mukit, joko Marimekon oranssiset Primaverat tai vastaavankokoiset Vapaa Valinnasta hankitut mukit. Sitten kun tulee kahvivieraita ( tai tuttuja, kuten Ukkokulta aina muistaa mainita ), pöytään katetaan parempi astiasto. Ihan paras on tietenkin äidin minulle tekemä 12- hengen täydellinen kahviastiasto <3 ! Kupit, lautaset, pullalautaset, sokerikko, kermakko ja maidokko ( vai miten se pitäisi sanoa, kaadin maitoa varten?). Iso leivos/pullalautanen, aluset kermakolle ja maidokolle sekä alustat teepusseille. Lisäksi vielä "sokeriton" ja "laktoositon" - kyltit, kynttilänjalkoja unohtamatta !
Sain tuon astiaston 40- vuotislahjaksi enkä onneksi ole rikkonut niistä yhtäkään. Kiitos äiti, että maalasit tuon minulle ja vielä pyyntöjeni mukaan täydensit vuosien mittaan :)

Toinen astiastomme on kulkeutunut Ukkokullan mukana ja muistaakseni hän kertoi, että on sen aikanaan pelastanut jostakin kuolinpesästä. Siihen kuuluu kupit , lautaset ja pullalautaset 12 hengelle myös sekä pullalautanen, sokerikko, kermakko ja isompi kannu. Kaunis on sekin, Arabian tuotantoa, aikakautta en tiedä, lähdinpä tätä juttua varten etsimään tietoa netistä. Maininnan löysin helinkotikolo-blogista , kävi ilmi, että hän on ostanut juuri näitä kuppeja huutonetistä ja Heli ihanainen oli selvittänyt näiden alkuprää ja tietoja, jotka löytyvät täältä Museoviraston sivulta ! Wau, kiitos Heli , sain taas kerran hyödyllisen tiedon blogin kautta. Sitä paitsi, sivuraiteelle mennään, mutta kotikolosta näytti löytyvän myös herkullisia reseptejä, meinasin vallan juuttua sinne kuolaamaan herkkujen perään :D

Ihanata viikonlopun odotusta, jokos se taas kohta alkaa !?