tiistai 29. tammikuuta 2013

Wanhoja tawaroita


Posted by Picasa

Tähän hyllyyn on kerääntynyt erilaisia vanhoja tavaroita, joitain voisi kait luokitella antiikiksi, sillä osalla ikää yli 100v. Kaikkien ikää en osaa sanoakaan, kun ei esineestä löydy mitään vuosilukua.
Itse hyllykin (ainakin kunnosta päätellen) on aikas vanha ;)

Nämä kaikki ovat tavalla tai toisella kulkeutuneet meille Ukkokullan kautta ja joukosta puuttuu vanha paahdin, jonka tämänhetkistä sijaintia ei meistä kumpikaan muista ;)
Puhelin on vanha Ericsson, vuosilukua en siitäkään löytänyt. Laatikkokamera puhelimen vieressä, tästä en huomannut omaa kuvaa ottaakaan, on se vaan niin laatikon näköinen ettei tullut edes mieleen ...
Kuparipannu, tarjoiluvati ( hopeinen? kirkastui hopeanpuhdistusaineella, mutta emme löytäneet hopean merkkiä), sokeriottimet ovat hopeaa. Lautasliinarenkaista ei myöskään tietoa, nekin puhdistuivat kirkkaaksi.
Tarjotin näyttää 50-lukulaiselta, mutta eipä tietoa siitäkään.
Ainoa, mistä voi varmuudella sanoa iän, on tuot Ukkokullan vastikään äidiltään saama kirjevaaka, jossa lukee "Onnea vuodelle 1909 L.V. Sellgren Viipuri".

Mitä vanhemmaksi itse tulen , sitä enemmän arvostan näitä tähän päivään säilyneitä vanhoja esineitä :)
Emme niitä varsinaisesti keräile, vaikka olen sitäkin harkinnut. Ongelmana on vaan tuo tavaroiden paljous jo ennestään.

        

Illan pimeydessä kuvaaminen on kyllä varsin haastavaa, ei tule hyvää oikein salamalla eikä ilman.
Tiedän, että moni lukijoista keräileekin erilaisia vanhoja tavaroita, mikä niistä mahtaa olla sinulle rakkain tai onko kodissasi jotakin oikein oikein wanhaa ?

Mukavaa viikonjatkoa kaikille meille!